Hem KOMMUNER Länets kommuner får 6 miljoner för Lärcentrumutveckling

Länets kommuner får 6 miljoner för Lärcentrumutveckling

Publicerat av: Redaktionen

I början av oktober skickade Västernorrlands sju kommuner in en gemensam statsbidragsansökan till Skolverket för att utveckla sina respektive Lärcentrum.

I veckan kom beskedet: drygt 6 miljoner kronor beviljades för 2021.

– Ett fantastiskt besked! Nu kan vi skapa ännu bättre förutsättningar för Lärcentrum som en del i Campus Härnösand och för våra studerande, säger Annika Lill, verksamhetsutvecklare.

Länets kommuner får 6 miljoner för Lärcentrumutveckling

Pengarna som kommunerna har ansökt om kommer att användas till att utveckla de sex befintliga Lärcentrum som redan finns, samt uppstart av ett helt nytt lärcentrum i Sundsvall.

Exempelvis vill kommunerna öka studiestödet, utveckla den digitala och fysiska lärandemiljön, ta fram information på olika språk samt genomföra kompetensutveckling inom fjärr-/distansstudier.

– Det känns jätteroligt och inspirerande att vi beviljats pengar att fortsätta utveckla den lärandemiljö som lärcentrum innebär och att vi nu kan skapa ännu bättre möjligheter att bidra till kompetensutveckling i länet, säger Ingrid Nilsson, förvaltningschef på arbetslivsförvaltningen i Härnösands kommun.

Kommunförbundet Västernorrland har stöttat kommunerna med samordning av arbetet med statsbidragsansökan. Målet är att skapa flexibla lärmiljöer för medborgarna som studerar på plats eller på distansutbildningar. Allt för att höja utbildningsnivån i länet samt bistå den eventuella yrkesväxlingen som det finns behov av, utifrån pandemin och varsel som skett i länet den senaste tiden.

– Att vi får pengar till utveckling är mycket positivt då behoven av Lärcentrums insatser ökar. Vi har sett en stark utveckling det senaste året. Lärcentrum i Härnösand har blivit en viktig resurs för många som behöver öka sin kompetens. Det är vad både näringslivet och offentlig sektor efterfrågar, säger Sverker Ågren, ordförande i arbetslivsnämnden (KD).

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>