Hem NYHETER Ny revolutionerande funktion för bättre läsförmåga

Ny revolutionerande funktion för bättre läsförmåga

Publicerat av: Redaktionen

Läshjälp heter ett nytt språkstöd som helt förändrar tillgängligheten av NE:s läromedel och uppslagsverk.

Funktionen är särskilt framtagen för elever med dyslexi eller med behov av hjälp för att förbättra läsförmågan.

NE:s nya stöd för läsning bidrar till ökad läsförståelse, ordigenkänning och hjälper eleven att fokusera. Det går också att få innehållet översatt som text eller uppläst på över 60 olika språk, däribland arabiska, persiska och somaliska. Syftet med funktionen är att göra samtliga läromedel och kunskapstjänster i NE:s utbud för skolor mer tillgängliga för alla.

– Det här är ytterligare ett steg i vårt arbete för ökad tillgänglighet och likvärdighet i skolan, säger Fredrik Bengtsson, VD på NE. Jag är övertygad om att det här kan bli en revolutionerande funktion för alla som av olika anledningar har svårigheter med traditionell textinlärning.

Ny revolutionerande funktion för bättre läsförmåga

– Men också för alla elever som har svenska som andraspråk och deras föräldrar som vill bli mer delaktiga och stödjande i barnens skolgång. Det är en i raden av alla fördelar med digitala verktyg och helt i NE:s linje om att kunskap och inlärning ska vara en självklar rättighet, oavsett vilka förutsättningar du har.

Läshjälp är nu tillgänglig i alla läromedel samt i uppslagsverket och kommer inom kort att implementeras i NE:s samtliga kunskapstjänster.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>