TikTok i nytt samarbete för att motverka handel med vilda djur
Hem NYHETER TikTok i nytt samarbete för att motverka handel med vilda djur

TikTok i nytt samarbete för att motverka handel med vilda djur

Publicerat av: Redaktionen

Sociala medier-plattformen TikTok meddelade idag att de inleder ett nytt samarbete med den internationella djurrättsorganisationen ”Coalition to End Wildlife Trafficking Online” för att motverka handel av vilda djur online.

TikTok i nytt samarbete för att motverka handel med vilda djur

Den senaste tiden har TikTok lanserat en rad funktioner, initiativ och samarbeten för att öka tryggheten på plattformen och i samhället i stort.

Som ett led i detta arbete meddelade TikTok idag att de inleder ett samarbete med ”Coalition to End Wildlife Trafficking Online”, som grundades 2018 av Världsnaturfonden WWF, TRAFFIC och IFAW. Organisationen samlar e-handelsföretag, sökmotorföretag och sociala medier-plattformar för att minska handeln med vilda djur online.

– Vi är mycket glada över att inleda detta samarbete. TikTok är ett forum för kreativa uttryck och innehåll som marknadsför handel av vilda djur är strikt förbjudet. Vi ser fram emot partnerskapet med koalitionen och dess övriga medlemmar för att tillsammans verka för att skydda hotade arter, säger Luc Adenot, Global Policy Lead, Illegal Activities & Regulated Goods på TikTok.

TikToks regler slår sedan tidigare fast att innehåll som utgörs av eller marknadsför tjuvjakt eller illegal djurhandel inte är tillåtet på plattformen och kommer att tas bort. Sedan november 2020 har TikTok tagit bort 85,3% av allt sådant innehåll innan det fått någon visning. Sociala medier-plattformens marknadsföringsregler förbjuder även reklam för produkter tillverkade av skyddade djur eller försäljning av djur.

De kriminella som handlar med vilda djur ändrar ständigt sina taktiker för att undvika att bli upptäckta. Genom samarbetet kommer TikTok att få tillgång till experter på området som kan dela med sig av sin erfarenhet och stödja TikToks arbete med att utveckla plattformen för att motverka handel med vilda djur.

– Eftersom det är en ljusskygg verksamhet är det väldigt svårt att uppskatta volymen av onlinehandeln med vilda djur, men vi vet att sociala medier-plattformar som TikTok är en avgörande del av lösningen på problemet. Sedan starten har de 39 deltagande företaget i vårt initiativ stängt ned eller tagit bort fyra miljoner annonser för förbjuden handel med vilda djur. Vi ser nu fram emot att arbeta tillsammans med TikTok för att hjälpa dem att mobilisera sina miljontals användare för att på ett kreativt sätt förhindra att denna illegala handel växer på plattformen, säger Giavanna Grein, Senior Program Officer, TRAFFIC på Världsnaturfonden WWF.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>