Hem NYHETER Nya koncept för lärare och släpp av skolaktiviteter

Nya koncept för lärare och släpp av skolaktiviteter

Publicerat av: Redaktionen

Att ha er lärare hos oss är bland det bästa vi vet.

Nu har alla rektorer för Västerås stads grundskolor och gymnasieskolor varit hos oss, och förhoppningsvis har ni lärare fått information om expectrums utbud och nya koncept för er inom skolan.

Nya koncept för lärare och släpp av skolaktiviteter

Vi vill jobba mer med er! Så här kommer information om vad som händer hos oss just nu.

Vi söker Teknikpiloter! Det innebär att du som lärare får introduktion och kompetensutbildning att hålla aktiviteter hos oss inom teknik.

Är du nyfiken på att höra mer, kom till oss 14 november kl. 15.00-16.30. Anmäl dig via mail: learning@expectrum.se. Detta är en fantastisk möjlighet att hålla egna lektioner på expectrum!

En nyhet är också att du som lärare, rektor eller studie- och yrkesvägledare bjuds på inspirationsföreläsningar. Nästa tillfälle är 17 oktober kl. 15.00, då med Björn Nordén från Jobba i Västerås som berättar om Framtidens arbetsmarknad. Mer information och anmälan här. Fler tillfällen med olika teman kommer, följ oss gärna på sociala medier.

Det är nu möjligt för skolor inom Västerås stad att kostnadsfritt boka våra lokaler till konferenstid. Kontakta oss om ni är ett lärarlag, ämneslag eller är intresserade av att hålla konferens i våra learning-lokaler. Bokningsförfrågan via learning@expectrum.se.

Vi håller NT-träffar för lärare åk 1-6 och Tekniklärarnätverk för åk 7-9. Just nu är det cirka 20 lärare som får denna djupdykning inom teknikområdet, men det finns plats för fler! Anmäl dig via mail: learning@expectrum.se för att bli en del av denna spännande grupp.

Våra Programmeringskurser för lärare fortsätter. Programmering har blivit en del av läroplanen och här får du hjälp att komma igång! Våra kurser är fyra tillfällen och fokuserar på programmering ni kan ta med er tillbaka till klassrummet, indelat i två inriktningar: F-6 och 7-9. Läs mer och anmäl dig till F-6 här och 7-9 här.

Nästa släpp av skolaktiviteter närmar sig. Anmälan öppnar den 2 oktober kl. 15.00. Vi vet att det brukar vara högt tryck och vi ber er som fått plats förra omgången att lämna plats denna bokningsomgång så att fler skolor och klasser får chansen att delta i aktiviteter hos oss. Vi tipsar istället om att bli teknikpilot hos oss.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>