Hem NYHETER Nytt mobilspel ska få fler att upptäcka naturen

Nytt mobilspel ska få fler att upptäcka naturen

Publicerat av: Redaktionen

Idag lanseras Biologg, ett mobilspel som går ut på att “fånga” djur och växter i naturen genom att fotografera dom.

Spelarna kan samla poäng och levla upp inom olika artgrupper, samtidigt som de lär sig om djur och natur.

Syftet är att få fler att upptäcka naturen, även de som inte är så vana att vistas i skog och mark.

Nytt mobilspel ska få fler att upptäcka naturen

– Fler och fler växer upp i städer idag, vilket gör att speciellt unga har tappat sin anknytning till naturen. Många kan inte känna igen vanliga djur och växter, och när man kan mindre om naturen bryr man sig också mindre, säger Anna-Karin Bergkvist, en av initiativtagarna till Biologg.

Förutom att göra det roligare att vistas ute i naturen är idén också att spelarnas aktivitet ska bidra till att skydda den biologiska mångfalden. Spelarnas observationer kan till exempel användas till forskning eller för att kartlägga invasiva arter.

Appen kommer att kunna laddas ner på både iPhone och Android och kommer till en början vara helt gratis, men det finns planer på att i framtiden även erbjuda premiumfunktioner för mer avancerade användare.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>