Över hundra klassrum i Kalmar kommun är nu utrustade med SMART Board iQ
Hem KOMMUNER Över hundra klassrum i Kalmar kommun är utrustade med SMART Board iQ

Över hundra klassrum i Kalmar kommun är utrustade med SMART Board iQ

Publicerat av: Redaktionen

När en helt ny högstadieskola började planeras i Kalmar kommun skulle den utrustas med den bästa tekniken. I augusti 2022 stod den nya Tallhagsskolan klar med en SMART Board interaktiv skärm i varje klassrum.

— Valet var enkelt, säger Daniel Sylén, IT-pedagog i Kalmar kommun. Krav på bra ljud- och bildkvalitet samt en erforderlig skärmstorlek gjorde att vi valde SMART Board iQ 6000S-serien. Så här ett år senare har vi inte ångrat oss en sekund.

Många lärare i Kalmar kommun har sedan länge haft tillgång till interaktiva tavlor i undervisningen och nu uppgraderas de till den senaste tekniken. Ytterligare fem skolor har köpt in samma skärmar – cirka hundra SMART Board iQ 6000-skärmar finns nu i Kalmars klassrum.

SMART Board med den tillhörande pedagogiska mjukvaran – en svårslagen duo

Över hundra klassrum i Kalmar kommun är nu utrustade med SMART Board iQ

Daniel Sylén fick sin första SMART Board 2006, nu uppgraderar Kalmar kommun till nyaste tekniken

Daniel Sylén arbetar heltid som IT-pedagog i Kalmar kommun sedan 2012, innan dess arbetade han som undervisande lärare i ca 13 år. Han har lång erfarenhet av att arbeta med interaktiva skrivtavlor i undervisningen.

— Jag fick min första SMART Board 2006 och sedan dess undervisade jag inte en dag utan min tavla, säger Daniel Sylén. På den tiden var det ”Big News” och lokaltidningen besökte skolan för att rapportera om detta digitala pedagogiska underverk.

Daniel Sylén lyfter vikten av att pedagogerna har tillgång till riktigt bra undervisningsmjukvaror för att fullt ut kunna nyttja den digitala tekniken.

— Med mjukvarorna SMART Notebook och Lumio är det lätt att skapa interaktivitet och kollaboration, ett utmärkt grundkit för pedagogerna. Då Kalmar är en Google-kommun och lösningarna från SMART är integrerade med Google Drive, känner vi att vi har en bra digital grund att utgå ifrån.

Kalmar kommun har en väl utbyggd IT-support mot skola och förskola

För att lyckas med implementeringen av digitala verktyg i skolan har Kalmar kommun byggt upp en stark supportorganisation med totalt åtta IT-pedagoger anställda. Förskolan har en liknande organisation.
— Stöter vi på tekniska problem med våra skärmar som vi inte kan lösa själva vänder vi oss till supporten på Netsmart där vi alltid får hjälp.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>