Hem NYHETER Frånvaroanmälda elever på Linåkerskolan erbjuds Covid-19

Frånvaroanmälda elever på Linåkerskolan erbjuds Covid-19

Publicerat av: Redaktionen

Med anledning av pågående smittspridning av coronaviruset Covid-19 så har den senaste tiden många elever varit frånvarande från skolan.

Trots detta såg verksamheten att elevnärvaron ökade något igen i veckan, dock är frånvaron dubbel jämfört med en ”vanlig” vecka.

– Det är min tro att det både handlar om sjukdom och om att vårdnadshavare iakttar försiktighetsprincipen. Det är svåra avvägningar som både vårdnadshavare och skola ställs inför. Frånvaron leder dock till att mycket undervisning går förlorad, säger Hans Dahlqvist, utbildningschef.

Frånvaroanmälda elever på Linåkerskolan erbjuds  Covid-19

För de elever som är hemma och är frånvaroanmäld men ändå känner att de skulle kunna hänga med i skolarbetet erbjuds studier på distans. Så från och med 25 mars är det nu möjligt med distansundervisning för alla frånvarande elever parallellt som den ordinarie undervisningen fortlöper. Verksamheten förbereder sig även för att kunna bedriva distansundervisning inom årskurs 1 till 6.

Svalövs kommun följer Folkhälsomyndighetens och regeringens rekommendation om att fortsätta bedriva undervisning för våra elever i förskola och grundskola, så det är skolplikt som gäller.

– Jag vill passa på att understryka att skolplikten gäller. Det är viktigt att vara försiktigt, men det är även viktigt att upprätthålla skolgången i möjligaste mån. Är man frisk ska man gå till skolan. Har man varit sjuk ska man återgå till skolan efter två symtomfria dagar, säger Hans Dahlqvist.

Utbildningschefen vill också rikta ett stort tack till vårdnadshavare inom förskolan.

– För en tid sedan vädjade jag till vårdnadshavare inom förskolan, att ni skulle hålla era barn stanna hemma om det var möjligt. Det handlade inte om risken för smitta utan om att avlasta en ansträngd verksamhet. Av allt att döma har ni hörsammat den vädjan, vilket jag är mycket tacksam över. Det har betytt mycket och bidragit till att vi fortsatt kan hålla öppet. Stort Tack.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>