Hem NYHETER Freja eID eliminerar lösenordskrångel och säkrar identifieringen för PictureMyLife-användare

Freja eID eliminerar lösenordskrångel och säkrar identifieringen för PictureMyLife-användare

Publicerat av: Redaktionen

IT-säkerhetsföretaget Verisec meddelar idag att PictureMyLife har öppnat möjligheten för sina användare att logga in till tjänsten med hjälp av Freja eID.

Detta gör att användarna slipper använda krångliga och osäkra lösenord.

PictureMyLife är en digital, bildbaserad Dagbok för barn och vuxna med kognitiva svårigheter. Den möjliggör enkel, interaktiv kommunikation mellan hem och skola eller mellan daglig verksamhet och boende och familj.

Freja eID eliminerar lösenordskrångel och säkrar identifieringen för PictureMyLife-användare

Bilderna är personliga, avsedda enbart för de inbjudna och det är viktigt att användarna och deras familjer känner sig trygga. PictureMyLife valde Freja eID för att få en säker identifiering vid inloggning till Dagboken.

Freja eID är en mobil e-legitimation som kontrolleras av användaren för att logga in, skriva under och kommunicera säkert i den digitala världen. Istället för lösenord bekräftas inloggningar och transaktioner med så kallad tvåfaktorsautentisering med hjälp av fingeravtryck eller PIN-kod i Freja eID-appen.

Freja eID finns i två tillitsnivåer varav den högre, Freja eID+, är godkänd av statliga E-legitimationsnämnden för kvalitetsmärket Svensk e-legitimation.

Johan Henrikson, VD Verisec, kommenterar:
”Det är ett fantastiskt arbete som görs av PictureMyLife med att digitalisera kontaktboken och skapa ett interaktivt forum för föräldrar, ungdomar och barn. Jag är jätteglad att vi kan bidra med en liten pusselbit med Freja eID för att skydda inloggning och användarnas integritet. Och framförallt är vi glada över att kunna göra användarupplevelsen mycket enklare genom att ta byta ut alla krångliga lösenord mot en lättanvänd mobilapp.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>