Hem DEBATT Nytt Podcastavsnitt: Trygghet i skolan – en förutsättning för lärande!

Nytt Podcastavsnitt: Trygghet i skolan – en förutsättning för lärande!

Publicerat av: Redaktionen

Ungdomar spenderar större delen av sin tid i skolan.

Samtidigt är skolan en av de vanligaste platserna där barn och ungdomar drabbas av brott.

Nytt Podcastavsnitt: Trygghet i skolan - en förutsättning för lärande!Sedan decennier vet vi även att många är otrygga i skolan, framför allt i omklädningsrum och på toaletter. Hur kan detta ha fått fortgå i decennier? Hur kan skolan bli säkrare och tryggare? Vilken betydelse har den fysiska miljön?

I det här avsnittet av Stiftelsen Tryggare Sveriges nya Podcast möter vi läraren och författaren Claes Jenninger som berättar om sina erfarenheter av frågor som rör brott och trygghet i skolan.

Medverkar gör även kriminologen Marika Johansson samt generalsekreteraren Magnus Lindgren från Stiftelsen Tryggare Sverige i ett samtal om brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i skolan. Programledare är Tom von Sivers.

Här är en länk till Podcasten: https://soundcloud.com/tryggaresverige/trygghet-i-skolan-en-forutsattning-for-larande

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>