Läger för kulturungdomar på Karlstad CCC
Hem EFTER PLUGGET Projektet Kultur i mixat format kommer att husera på Karlstad CCC

Projektet Kultur i mixat format kommer att husera på Karlstad CCC

Publicerat av: Redaktionen

Under höstlovsveckan flyttar en stor grupp gymnasieungdomar in på Karlstad CCC för att tillsammans skapa en varitéföreställning – Karlstad Variety Festival.

Projektet drog i gång redan i januari i år då det är mycket som behöver komma på plats innan ungdomarna kan involveras.

I våras kopplades det på tre ungdomar som är ansvariga projektledare för ungdomsgruppens arbete. Vid skolstarten i augusti påbörjades rekryteringen av akter, tekniker och andra roller som behövs för att sätta samman en varitéföreställning.

Ungdomarna har träffats under kvällar och helger under höstterminen och arbetet med föreställningen kommer att kulminera under höstlovsveckan. Då huserar ungdomarna i Solasalen på Karlstad CCC med en avslutande föreställning fredagen den 4 november.

Läger för kulturungdomar på Karlstad CCC

Projektet Kultur i mixat format kommer att husera på Karlstad CCC under höstlovsveckan.

”Vi ser så mycket fram emot att få vara samlade allihop i samma lokal under en hel vecka och att se allt som vi har jobbat för ta form. Så fort jag fick höra om projektet så visste jag att jag ville vara med. Jag har främst stått på scenen tidigare och nu får jag möjligheten att lära mig mer om allt som händer runt omkring en föreställning och bakom scenen. Det är erfarenheter som jag kan ta med mig för att kunna driva egna projekt i framtiden” säger Hanna Carling, student, Sundsta- Älvkullegymnasiet

Bakom projektet står gycklargruppen Narrarna som ser nycirkus som en hörnpelare i sin verksamhet. De vill verka för att alternativa konstformer som nycirkus och performance får en större plats på Värmlands kulturscen. Med stöd från både Region Värmland och Karlstads kommun så har Narrarna nu möjlighet att genomföra projektet som är i full gång redan.

” När jag gick på gymnasiet så genomförde jag ett liknande projekt, helt på eget bevåg, och jag har länge velat skapa samma möjlighet för ungdomar i Värmland i dag. Projektet gav mig en enorm känsla av stolthet, skaparglädje och drivkraft. Målet är att skapa en plattform där vi ger ungdomar förutsättningar att bygga sina nätverk, skapa förståelse för andra samtidigt som man får en chans att ta ett stort ansvar vilket vi vet är viktigt för att bygga självkänsla. Det är fantastiskt givande att få jobba med så drivna ungdomar och jag ser mycket fram emot slutresultatet – även om det är resan som är målet med ett sådant här projekt” säger Marcel Lindström, konstnärlig ledare, Gycklarförenigen Narrarna

”Vi på Karlstad CCC tycker att det ska bli så spännande att välkomna ungdomarna till oss under vecka 44. En vecka då det vanligtvis inte är så hög aktivitet i huset då många organisationer inte väljer att genomföra sina större möten just denna vecka. Att vi får vara ett hus som gynnar Värmlands kulturscen, inte minst unga kulturutövare är något vi är mycket stolta över” säger Maria Alm, verksamhetschef, Karlstad CCC

Projektet Kultur i mixat format leds av Gycklarföreningen Narrarna där Marcel Lindström, Evelina Schulman och Johanna Boes jobbar som projektledare. Hanna Carling, Eric Ragnarsson och Elton Holm är de ungdomar som är ansvariga projektledare för ungdomsgruppens arbete. Under höstlovsveckan huserar ungdomarna i Solasalen på Karlstad CCC där Karlstad Variety Festival sedan visas den 4 november.

Kultur i mixat format håller pressträff den 2 november kl 13.00 i Solasalen på Karlstad CCC där en representant från Karlstad CCC kommer att närvara.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>