Hem POLITIK Regeringens vårbudget slag mot Stockholms konkurrenskraft och skola

Regeringens vårbudget slag mot Stockholms konkurrenskraft och skola

Publicerat av: Redaktionen
Regeringens vårbudget slag mot Stockholms konkurrenskraft

Lotta Edholm, oppositionsborgarråd.

Regeringen senarelägger medel till lågstadiet (658 miljoner), skär kraftigt i kvalitetssatsningarna i högre utbildning (303 miljoner). Ett efterlängtat förslag om bättre förutsättningar för växande företag att använda sig av personaloptioner lyser också med sin frånvaro. Liberalerna i Stockholm kritiserar att några av de allra viktigaste faktorerna för tillväxt och utvecklingskraft får stå tillbaka i budgeten.

–  Om Stockholm ska kunna växa och locka till sig talang krävs att regeringen för en politik som värnar och ökar förutsättningarna för vår utvecklingskraft. Tyvärr ser vi att man drar bort resurser både från skolan, den högre utbildningen och underhållet av vår infrastruktur. Positiva skattereformer för våra tillväxtföretag saknas. Det är raka motsatsen till vad som behövs, säger Lotta Edholm, oppositionsborgarråd.

–   Stockholm behöver ett liberalt ledarskap för skolan, bostadsbyggandet och företagarpolitiken, säger Lotta Edholm, oppositionsborgarråd.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>