Hem NYHETER Rekordstor ökning av antalet sökande till BTH

Rekordstor ökning av antalet sökande till BTH

Publicerat av: Redaktionen

BTH ökar antalet sökande till sina program med 24 procent jämfört med förra året.

När det gäller det totala antalet sökande, det vill säga till både program och kurser, är ökningen hela 52 procent.

Rekordstor ökning av antalet sökande till BTH

Det är en rekordstor ökning av antalet sökande till höstens utbildningar vid BTH, Blekinge Tekniska Högskola.

–Vi ser en betydande ökning av antalet sökande till våra program och kurser. De som söker till våra program ökade med 24 procent jämfört med förra året. Det är den största procentuella ökningen som vi haft mellan två antagningsår på ett helt decennium, menar Eva Pettersson, prorektor vid BTH.

BTH har fått totalt 6 941 sökande till sina program vilket är en ökning med 24 procent mot året innan, då 5 583 sökte till programmen. Ökningen är betydligt större än den genomsnittliga ökningen i övriga landet som ligger på 13 procent.

–Det är fantastiskt att vi ökar så här mycket, säger prorektor Eva Pettersson. Det visar att vi har attraktiva utbildningar som ligger rätt i tiden.

När det gäller antalet sökande som har BTH som sitt förstahandsalternativ så har de ökat markant inför hösten 2020. BTH har den största procentuella ökningen i landet – 42 procent fler har en utbildning vid BTH som sitt förstahandsalternativ i år.

Det mest populära programmet är Webbprogrammering med 1 208 sökande. En klar ökning syns även på Sjuksköterskeprogrammet med 668 sökande.

Bland de fristående kurserna är det Webbutveckling och programmering som är mest populär – kursen har 1 028 sökande. Totalt har BTH:s kurser fått 4 770 sökande.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>