Hem NYHETER Dugga möjliggör prov i Microsoft Teams

Dugga möjliggör prov i Microsoft Teams

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska edtech-företaget Dugga lanserar idag sin applikation i Microsoft Teams.

Applikationen gör det möjligt för lärare att göra alla typer av prov och uppgifter i Teams.

Tack vare Dugga-integrationen kan lärare nu i Teams på ett smidigt sätt schemalägga prov, samarbeta med kollegor, publicera resultat och ge värdefull feedback både individuellt och till hela klassen.

Dugga möjliggör prov i Microsoft Teams

Nu är det möjligt att göra prov i Microsoft Teams med Dugga appen. Bild: Maksim Tarasov

Under de senaste åren har sättet vi genomför prov och bedömer kunskap i skolan förändrats i grunden. Från papper och penna till digitala lösningar som är integrerade och tillgängliga i skolornas digitala ekosystem.

Detta har lett till en ökande efterfrågan bland lärare att kunna genomföra prov och uppgifter i Microsoft Teams. Microsoft och Dugga har tagit till sig detta och nu erbjuds kunskapsutvärdering med Dugga-appen i Microsoft Teams.

“På Dugga förstår vi behovet bland lärare som vill genomföra olika typer av utbildningsaktiviteter såsom prov, uppgifter och lektioner på ett ställe. Vi är därför mycket glada över att detta nu också är möjligt med Dugga-appen i Microsoft Teams.”, säger Maria Gårdlund, vd på Dugga.

Lanseringen av Duggas integration möjliggör olika typer av prov i Teams, vilket är särskilt viktigt med de omfattande skolstängningar som har ägt rum på grund av Covid-19

Som en följd av skolstängningarna har prov, uppgifter och läxförhör som genomförs online ökat dramatiskt och driver efterfrågan på de lösningar som Dugga levererar.

”I ett läge där gymnasieskolor och universitet mycket snabbt behövt anpassa sig till ett nytt sätt att undervisa, är det viktigt att uppföljningen sker på ett smidigt sätt; och därför är den nya appen i Teams som Dugga tagit fram mycket värdefull.”, säger Joke Palmkvist, Affärsområdeschef för skola och högre utbildning på Microsoft.

Hur gynnar Dugga i Teams lärare, skolor och elever?

1.En provplattform i världsklass – Med Dugga i Teams kan lärare ha alla funktioner som behövs för att leverera en helhetslösning för alla typer av prov, läxor, uppgifter och lektioner.

2.Pedagogisk och kreativ kunskapsutvärdering för alla ämnen – Duggas många olika frågetyper möjliggör en mångfacetterad kunskapsutvärdering. Lärare kan skapa och schemalägga olika typer av prov och uppgifter samt levandegöra dessa genom att infoga bilder, ljud och video, för att ta några exempel.

3.Skolor kan fortsätta att genomföra kunskapsutvärdering online – Dugga erbjuder alla funktioner som skolor behöver, även när eleverna arbetar hemifrån. Det går att skapa lektioner, prov och uppgifter som eleverna arbetar med och lämnar in. Därefter genomför läraren rättning automatiskt med Dugga eller på det sätt som önskas och sedan får eleverna tillbaka resultatet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>