Så moderniserades ett av världens äldsta universitet
Hem SkolNivåEftergymnasial Utbildning Så moderniserades ett av världens äldsta universitet

Så moderniserades ett av världens äldsta universitet

Publicerat av: Redaktionen

Universitetet i Pisa är ett av världens äldsta och mest prestigefyllda lärosäten.

Så moderniserades ett av världens äldsta universitet

Universitetet har arbetat hårt för att modernisera sin IT-infrastruktur för att klara både ökad distansundervisning och hantera viktiga forskningsprojekt, bland annat kopplade till pandemin.

Dell Technologies har stöttat med integrerade lösningar i hela miljön och bland annat lagringslösningen Dell EMC PowerStore har gjort att universitetet kunnat snabba på moderniseringen rejält.

”I samband med att vi gick över till distansundervisning behövde vi teknik som både var pålitlig och skalbar för att ge våra 53 000 studenter och lärare snabb och enkel åtkomst till viktig data och applikationer, oavsett plats,” säger Maurizio Davini, CTO universitetet i Pisa. “Dell EMC PowerStore blev kärnan i moderniseringen av vår IT-miljö, med hög prestanda och bra tillgänglighet fick vi rätt förutsättningar att stödja både distansundervisning och spjutspetsforskning utan vare sig nertid eller dataförluster. För oss blev det en game-changer.”

Pisa lutar sig på Dell

Universitetet i Pisa använder Dell EMC PowerStore för att stötta forskning inom bland annat kemi, fysik och biologi. Med en NVMe-baserad och anpassningsbar design har universitetet lyckats uppnå en sexfaldig prestandaförbättring jämfört med den tidigare lagringsinfrastrukturen, vilket gör applikationerna snabbare och enklare att nå. Med hjälp av deduplicerings- och komprimeringsteknik sparar universitetet också upp till tre gånger så mycket lagringskapacitet jämfört med den tidigare infrastrukturen.

Med PowerStores AppsOn-funktion kan lagringsadministratörer dessutom köra applikationer direkt på lagringsenheten, vilket ger mycket större möjligheter att flytta såväl applikationer som data mellan universitetets fyra datacenters som är spridda runt om i staden. Dell har också levererat flash-baserad lagringskapacitet så att universitetet kan stötta närliggande sjukhuset Santa Chiara i deras COVID-19-forskning och andra AI-baserade forskningsprojekt. Lösningarna stöttar också multi-cloud-tjänster för andra administrativa enheter runt om i Toscana.

”Universitetet i Pisa håller på med viktig medicinsk och biologisk forskning där prestanda och tillgänglighet spelar en avgörande roll,” säger Jeff Boudreau, ansvarig för infrastrukturlösningar på Dell Technologies. “Med våra senaste lagringslösningar kan studenter och forskare få omedelbar åtkomst till data och applikationer – även på distans.”

Mängden data dubbleras på ett år

Lagringsenheten Dell EMC PowerMax spelar också en viktig roll för att stötta arbetet på distans och arbetslasterna för universitetets databashantering. PowerMax har till exempel gett dem fem gånger snabbare hantering av data och 80 procent bättre prestanda för applikationer vilket i sin tur underlättar tillgång till viktig forskning och snabbare arbete i tunga applikationer. Såväl PowerMax som all-flash-lagringen PowerScale är smidiga att hantera och att skala upp i takt med ökade behov. Det var en avgörande faktor för universitetet, då de förväntar sig att mängden ostrukturerad data i organisationen kommer att fördubblas på ett år.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>