Sammanfattning av barn- och utbildningsnämndens sammanträde 4/12
Hem KOMMUNER Sammanfattning av barn- och utbildningsnämndens sammanträde

Sammanfattning av barn- och utbildningsnämndens sammanträde

Publicerat av: Redaktionen

Återrapportering uppdrag till sektorschef att utreda möjligheter och kostnader för att införa skolfrukost eller andra måltidsalternativ utöver lunch på alla kommunala grundskolor i kommunen.

Utredningen kring möjligheter och kostnader för att införa skolfrukost eller andra måltidsalternativ har nu färdigställts och uppdraget till sektorchefen är nu slutfört.

Utredningen har sammanställt kostnader för antingen frukost eller en frukt om dagen till elever.

— Vi har nu fått ett underlag att ta ställning till kring vilka kostnader som det skulle medföra. Det här får vi nu ta med oss och ta ställning till från politikens håll, säger Marianne Gustafson (KD), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsplan 2024-2026

I verksamhetsplanen för 2024-2026 finns två prioriterade utvecklingsmål med som inte funnits med innan. Dessa mål har tillkommit utifrån den nya målstyrningsmodellen.

Sammanfattning av barn- och utbildningsnämndens sammanträde 4/12— De två nya målen vi har med är att barn och elever ska mötas av en undervisning av god kvalitet och att barn och elever är delaktiga i, och har inflytande på, utbildningens alla delar, säger Marianne Gustafson. Två viktiga mål som har som syfte att skapa en gemensam riktning för samtliga verksamheter inom nämndens ansvarsområde.

Till varje utvecklingsmål finns ett antal effekter som ska uppnås. Målen är framtagna utifrån analyser av föregående läsår som nämnden har tagit del av. Även ekonomin är stärkt.

— Nämnden har även fått en stärkning på 25 miljoner kronor nästa år, vilket medför en stärkning av bland annat elevhälsan inom både grundskola och anpassad grundskola. Grundbeloppen har höjts inom samtliga avdelningar och den socioekonomiska tilldelningen inom grundskolan höjs med fem miljoner kronor, säger Marianne Gustafson. Även förskolan och gymnasieskolan har fått tillskjutna medel.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>