Hem NYHETER Satsning för att få fram fler svenska startups inom Edtech – nu lanseras Sting Test Drive Edtech

Satsning för att få fram fler svenska startups inom Edtech – nu lanseras Sting Test Drive Edtech

Publicerat av: Redaktionen

Sting, Nordens ledande ekosystem för startups med hög tillväxtpotential, och branschorganisationen Swedish Edtech Industry teamar upp i en satsning för att få fram fler innovativa företag inom den globala tillväxtbranschen Edtech.

Under hösten startar utvecklingsprogrammet Sting Test Drive Edtech för tidiga affärsidéer inom utbildning och lärande.

Satsning för att få fram fler svenska startups inom Edtech – nu lanseras Sting Test Drive Edtech

Några av teamen bakom Stings edtechbolag: EdQu, Peppy Pals, PictureMyLife, Anymaker, Gro Play, Learnster, Skillbreak och Jaramba

Tolv startupprojekt och nystartade bolag kommer att väljas ut till ett kostnadsfritt kvällsprogram där man tillsammans med Stings affärscoacher får hjälp att utveckla sin idé och affärsmodell med ett tydligt fokus på den komplexa utbildningsmarknaden. Programmet genomförs i samarbete med branschorganisationen Swedish Edtech Industry, där etablerade bolag och edtechinvesterare bidrar med marknadskännedom.

Den svenska edtechbranschen befinner sig i stark tillväxt enligt den senaste rapporten från Swedish Edtech Industry som visar på 12% tillväxt. De nya bolagen blir dessutom fler och har en procentuell ökningstakt på över 50%. Globalt är Edtech en av de snabbast växande branscherna och överstiger bland annat Fintech i storlek.

Sting har genom åren haft åtskilliga edtechbolag i sina inkubators- och acceleratorprogram och ser att intresset för att utveckla tjänster inom detta område ökar.

– Edtech är en spännande framtidsbransch där Sverige har goda förutsättningar att positionera sig internationellt och bidra till effektivare utbildning och lärande. Med Test Drive Edtech-programmet vill vi hitta guldkornen bland nya innovativa affärsidéer inom Edtech i Sverige, och ge dem kunskap, inspiration och verktyg att komma igång och vässa sina affärsmodeller för att snabbare lyckas nå sina mål, säger Stings affärscoach Karin Ruiz som är en av ledarna för programmet.

Sting har tidigare genomfört sektorfokuserade Test Drive-program inom Health, Cleantech, Sustainability, Fintech och Game och erfarenheten är att en stor andel av deltagande projekt utvecklas vidare till livskraftiga företag.

Stockholm utsågs nyligen till en av de hetaste edtechstäderna i världen

Stockholm placerade sig på plats tio bland de bästa edtechmiljöerna i världen i en ny rapport från Navitas Ventures. Rapporten har listat de 20 mest intressanta städerna för utveckling av edtechbolag i ett datadrivet index som mäter antal bolag, tillgång till kapital, ekosystem i form av organisationer, marknadsplatser eller inkubatorer, statligt stöd och innovationspotential samt tillgång till och kvaliteten på utbildningssystemet.

– Stings Test Drive Edtech ligger helt rätt i tiden, säger Jannie Jeppesen, vd på Swedish Edtech Industry, som också medverkar som ledare för programmet. – Det internationella intresset för svensk Edtech ökar, men det är en komplex marknad och mer kompetens behövs runt marknadsstrategier och affärsmodellande. Det här är ett steg i den riktningen och målsättningen är att programmet ska sänka tröskeln för edtechentreprenörer att utveckla en hållbar idé.

Vem kan ansöka till Sting Test Drive Edtech?

Är du en innovatör, forskare eller entreprenör med en affärsidé inom utbildning och lärande baserad i Sverige? Ansök senast den 16 september. Läs mer och ansök till programmet här>>

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>