Semcon växer inom digitalt lärande genom förvärv i Storbritannien
Hem NYHETER Semcon växer inom digitalt lärande genom förvärv i Storbritannien

Semcon växer inom digitalt lärande genom förvärv i Storbritannien

Publicerat av: Redaktionen

Att digitala utbildningar erbjuder ett flexibelt och målgruppsanpassat lärande är något som allt fler organisationer upptäcker i spåren av covid-19-pandemin.

Semcon utökar genom förvärvet av brittiska Walkgrove sitt ledande erbjudande inom digitalt lärande med lokal närvaro på en ny geografisk marknad.

Walkgroves verksamhet etablerades redan 1994 och bolaget har en lång tradition av att leverera utbildningslösningar med hög kvalitet. Kundbasen inkluderar verksamheter inom många olika sektorer, till exempel försäkring, sjukvård och omsorg samt humanitära organisationer som FN och Oxfam. Verksamheten har sin bas nära Nottingham och Derby i centrala England. Walkgroves 20 medarbetare har bred kompetens inom utveckling och produktion av lärande, varav 85% av portföljen består av digitalt lärande. Till största delen utgörs Walkgroves leveranser av lärande med kundanpassat innehåll, men erbjudandet inkluderar även ett kursbibliotek med generella utbildningar inom exempelvis ledarskap, IT och hälsa samt en digital plattform för lärande.

Semcon växer inom digitalt lärande genom förvärv i Storbritannien

Johan Ekener affärsområdeschef för Product Information, Semcon

– Vi är väldigt glada för att Walkgrove nu blir en del av Semcon. Det ger oss en bra bas att fortsätta växa vårt starka erbjudande inom digitalt och kombinerat fysiskt/digitalt lärande till befintliga och nya kunder i Storbritannien. Centrala England är även geografiskt sett en bra utgångspunkt med närhet till kunder i tågindustriklustret runt Derby och den befintliga verksamheten inom produktinformation i Warwick, strax söder om Birmingham, säger Johan Ekener affärsområdeschef för Product Information.

– Det här är en väldigt bra möjlighet för Walkgrove att komplettera Semcons produkter och tjänster inom lärande. Vi blev kontaktade av flera andra intressenter innan vi hittade de synergier och den kulturmässiga match som Semcon erbjuder. Vi ser fram emot de nya utmaningar och möjligheter som samarbetet för med sig, säger Sarah Smith, vd för Walkgrove.

Semcon är idag störst i Norden inom digital utbildning och har omfattande expertis inom produktion av interaktiv webb- och mobilutbildning samt implementation av distributionsplattformar för lärande (Learning Management Systems och Learning eXperience Platforms). Walkgrove blir del av Semcons affärsområde Product Information, som är en ledande aktör inom digitala eftermarknadslösningar och digitalt lärande på en internationell marknad.

Walkgroves verksamhet omsatte under räkenskapsåret 2020/2021 cirka 1,4 miljoner GBP. Förvärvet konsolideras i Semcon från och med den 1 januari 2022.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>