Hem SFI SFI-kombinerade utbildningar som leder till jobb!

SFI-kombinerade utbildningar som leder till jobb!

Publicerat av: Redaktionen

Vill du jobba med människor inom vård och omsorg men saknar kunskaper i det svenska språket?

På MoA i Linköping kan elever läsa på Barn- och fritidsprogrammet och Vård- och omsorgsprogrammet innan de är klara med sina grundläggande studier i svenska.

Det är en så kallad kombo-utbildning där eleven får parallellt med yrkesstudier undervisning i svenska, och yrkessvenska.

SFI-kombinerade utbildningar som leder till jobb!

”Det är populära utbildningar och dynamiska sådana med en härlig blandning människor. Vi är glada att kunna vara med och snabba på, vägen ut i arbetslivet men språket är väldigt viktigt och därför satsar vi nu extra på svenskan för de som inte har svenska som modersmål” säger Carin Edward, verksamhetschef och rektor i Linköping och Nyköping.

I Linköping anställs nu ytterligare en lärare som undervisar elever som väljer att gå kombo-utbildningarna. Och elever som studerar SFI kommer att få fler undervisningstimmar än tidigare.

”Vi är väldigt glada att få presentera vår nya lärare Iveet Oraha som har lång erfarenhet och gedigen kompetens, som verkligen brinner för sina elever och att få hjälpa dem framåt i sina studier” fortsätter Carin Edward. Iveet Oraha kommer från början från Iran och har jobbat inom vuxenutbildning och SFI under många. Hennes målmedvetenhet har gjort henne till en mycket uppskattad och kunnig lärare som elever på MoA nu får möta.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>