Hem SFI Interkulturella folkhögskolan öppnar sfi-filial i Göteborg

Interkulturella folkhögskolan öppnar sfi-filial i Göteborg

Publicerat av: Redaktionen

Den 1 juli öppnar sfi-skolan Cityfilialen i Göteborg. Skolan drivs av Interkulturella folkhögskolan i samverkan med Folkuniversitetet.

Cityfilialen ligger i Folkuniversitetets lokaler på Norra Allégatan 6 i Göteborg och erbjuder alla studievägar och kurser inom sfi.

Eleverna kan gå Jobbspåret eller Akademikerspåret beroende på utbildningsbakgrund och mål.

Interkulturella folkhögskolan öppnar sfi-filial i Göteborg

Avsikten med verksamheten är att ge sfi-utbildning med utgångspunkt i folkbildningens kunskapssyn och att verka för en långsiktig utveckling av forskningsanknuten pedagogik som sätter individen i centrum och där sfi är ett redskap på vägen mot vidare studier eller jobb.

– Vi ser fram emot att starta en stabil sfi-utbildning som vilar på folkbildningens ideal och Interkulturella folkhögskolans och Folkuniversitetets respektive värdegrunder, säger Juri Asgart, rektor för Interkulturella folkhögskolan.

– Samarbetet är mycket glädjande för Folkuniversitetet. Det gör att vi kan behålla delar av den gedigna pedagogiska kompetens vi har byggt upp under alla år vi har anordnat sfi på uppdrag av Göteborgs Stad, säger Daniel Jonlund, regionchef för sfi- och komvuxutbildning.

Interkulturella folkhögskolan och Folkuniversitetet har haft flera olika samarbeten under de senaste fem åren, bland annat kring etableringskurser för nyanlända.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>