Skolon inleder ny samarbete med Kahoot
Hem SKOLPARTNER Skolon inleder ny samarbete med Kahoot

Skolon inleder ny samarbete med Kahoot

Publicerat av: Redaktionen

Edtech-bolaget Skolon inleder nu ett samarbete med internationella lär- och engagemangsplattformen Kahoot!.

Det innebär att Kahoots! populära digitala verktyg kommer att finnas tillgängliga i Skolons plattform från och med våren. 

Skolon, som erbjuder en plattform som samlar digitala skolverktyg och läromedel på en och samma plats, är idag ett av Sveriges mest snabbväxande edtech-företag. I Skolons bibliotek finns närmare 3400 digitala verktyg och nu utökar man sitt erbjudande genom att ingå ett samarbete med det internationella edtech-bolaget Kahoot.

Kahoot! är en plattform som erbjuder engagerande och interaktiva digitala lösningar för skolor, universitet, lärare och studenter.

– Kahoot! gör lärandet ännu roligare och det är verkligen deras styrka. De lyckas skapa engagemang genom interaktiva lektioner genom direkt återkoppling, både i klassrummen och digitalt. Deras digitala verktyg är otroligt populära och välkända bland lärarkåren, säger Oliver Lundgren, vd på Skolon.

Skolon inleder ny samarbete med Kahoot

Oliver Lundgren, vd Skolon, Eilert Hanoa CEO Kahoot

Genom detta samarbete kommer Skolon att göra det möjligt för sina användare att köpa och använda Kahoot!s verktyg i Skolons plattform internationellt. Idag finns redan Kahoot!-appen och Whiteboard.fi, ett realtidsbedömningsverktyg för lärare, i Skolon-plattformen. Under de kommande månaderna kommer Skolon även att tillgängliggöra andra produkter, inklusive Kahoot!s prisbelönta matematikappar från DragonBox, nya appen Kahoot!

Multiplication från Dragonbox, lär-att-läsa-appen Poio och språkinlärningsappen Drops, som ger användare möjlighet att lära sig över 45 språk.

– Vårt samarbete kommer att berika det befintliga digitala ekosystemet av lärappar som Skolon redan erbjuder sina användare. Vi tror att lärare som använder Skolon kommer att kunna ta sin undervisning till nästa nivå eftersom de nu kan leverera ännu mer meningsfulla och engagerande lärandeupplevelser till sina elever genom Kahoot!s innovativa lösningar, både virtuellt eller i klassrummet, säger Eilert Hanoa, VD på Kahoot!.

– Både Kahoot! och Skolon är snabbväxande bolag på en internationell resa och de fokuserar precis som vi på att skapa förutsättningar för enkelt digitalt lärande. Det gör vårt samarbete extra spännande, säger Oliver Lundgren.

Avtalet undertecknades i slutet av förra veckan och alla Kahoot!s digitala verktyg kommer att finnas tillgängliga i Skolons plattform i vår.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>