Skolon och norska förlaget Cappelen Damm ingår samarbete
Hem SKOLPARTNER Skolon och norska förlaget Cappelen Damm ingår nu samarbete

Skolon och norska förlaget Cappelen Damm ingår nu samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Skolon, ett edtech-bolag som samlar närmare 3400 digitala skolverktyg i sin plattform, har inlett ett samarbete med norska förlaget Cappelen Damm AS.

Samarbetet innebär att Cappelen Damms populära digitala läromedel blir tillgängliga i Skolons plattform.

I förra veckan tecknade det svenska edtech-bolaget Skolon ett samarbetsavtal med norska Cappelen Damm. Förlaget är Norges största aktör inom förlagsbranschen och partnerskapet innebär att förlagets digitala läromedel kommer att tillgängliggöras i Skolons plattform innan sommaren.

Skolon och norska förlaget Cappelen Damm ingår samarbete

Oliver Lundgren, vd Skolon Fredrik Pharo, Cappelen Damm

Affären är framför allt viktig för Skolons norska verksamhet där förlagets läromedel, som bland annat inkluderar det uppskattade digitala verktyget ”Skolen fra Cappelen Damm”, är mycket populära.

– Det är väldigt roligt att vi nu kommer kunna erbjuda digitala läromedel från ett av Norges ledande förlag i plattformen. Det här samarbetet är väldigt efterfrågat av våra norska användare och det kommer att förenkla vardagen för dem ytterligare, säger Oliver Lundgren, vd för Skolon.

– Vi ser fram emot att Skolon blir en av våra återförsäljare. Vi kommer genom det här samarbetet att nå våra kunder på ett nytt sätt, och dessutom är det bra för våra användare som nu kan samla alla sina digitala läromedel i samma plattform, säger Fredrik Pharo, sälj- och marknadschef på Cappelen Damm.

Skolon är en samlingsplats för digitala skolverktyg och som ökar tillgängligheten och säkerheten för elever, samtidigt som administrationen för lärare minskar. Företaget är idag ett av Sveriges mest snabbväxande edtech-företag, med närmare 500 000 användare i plattformen. I Skolons bibliotek finns närmare 3400 digitala verktyg.

– Samarbetet breddar vårt bibliotek ytterligare och bidrar till att vi kan erbjuda ett ännu mer komplett utbud, vilket ökar relevansen av vår plattform på den norska marknaden, säger Oliver Lundgren.

Samarbetet mellan Skolon och Cappelen Damm innebär att Skolon blir återförsäljare av förlagets samtliga digitala produkter inom läromedel på den norska skolmarknaden. Skolons användare kan både köpa och använda förlagets titlar i plattformen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>