Hem NYHETER Sök och innovation i fokus – Högskolan i Halmstads nya webb är nu live

Sök och innovation i fokus – Högskolan i Halmstads nya webb är nu live

Publicerat av: Redaktionen

IT-konsultbolaget Consid inledde i fjol ett samarbete med Högskolan i Halmstad för att tillsammans bygga ny studentwebb och studentportal.

Nu, tio månader senare, är den nya webben, där stort fokus har legat på design, sökoptimering och integrationer, live.

Samarbetet har nu förlängts och projektet övergår i förvaltningsfas och vidareutveckling av ny funktionalitet och design.

Sök och innovation i fokus – Högskolan i Halmstads nya webb är nu live

Consid – ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring – inledde för knappt ett år sedan ett samarbete med Högskolan i Halmstad.

Tillsammans skulle man utveckla Högskolans nya webb, beståendes av såväl externwebb som studentwebb. Valet av CMS föll på SiteVision och processen inleddes med förstudier beståendes av bland annat målgruppsintervjuer. Aggi Ahlnäs, projektledare på Consid, berättar mer kring projektet:

– Detta projekt har varit väldigt roligt då vi varit involverade från start till mål – från förstudie och strategi till lansering och underhåll. Projektet har genomsyrats av ett tätt samarbete, såväl internt som externt. Detta då tre av våra affärsområden – Communication, Interactive och Test and Quality Management – jobbat tätt ihop under hela processen samtidigt som en ständig dialog pågått med Högskolan i Halmstad. Vi har tillsammans med Högskolan tagit fram en webb som är helt skräddarsydd för att möta målgruppen på bästa möjliga sätt, både vad gäller design och funktionalitet, berättar Ahlnäs.

Under projektet har fokus legat på att skapa en lösning som går i linje med Högskolan i Halmstads vision – att rusta människor för framtiden genom att skapa värden, driva innovation och utveckla samhället. Två huvuddelar har genomsyrat framtagandet av den nya sajten: sökmotoroptimering och en integration mot Kursinfo – ett system för att hantera utbildningsrelaterad information. Jesper Heikkilä, backendspecialist på Consid, berättar mer om den sistnämnda:

– Vi valde att bygga en ny integration mellan SiteVision och Kursinfo för att automatiskt synka all information om kurser och program på Högskolan, vilket var en stor teknisk utmaning. Rent tekniskt är detta API byggt i .NET, vilket hämtar ändringar, tolkar dem, bygger ihop objekt som skickas till en RESTApp i SiteVision, vilket leder till att sidor skapas, tas bort och uppdateras. Denna lösning har lett till att mer tid och energi kan läggas på kreativa uppgifter i stället för tidskonsumerande informationshantering hos högskolans anställda, då detta flöde i dag är helt automatiserat, menar Heikkilä.

Nu – cirka tio månader senare – står Högskolans nya webb klar och lanseringen har gått precis som planerat. Jenny Bisiach, digital strateg på Högskolan i Halmstads kommunikationsavdelning, berättar mer om lanseringen och samarbetet med Consid:

– Samarbetet med Consid har fungerat väldigt bra och det har varit en stor fördel för oss som kund att ha så många olika kompetenser samlade inom ett och samma bolag. Resultatet är en webbplats som är både innovativ och användarvänlig. Responsen vi har fått hittills har varit överväldigande positiv och vi ser fram emot att fortsätta arbetet tillsammans med Consid, berättar Bisiach.

Nu har samarbetet förlängts och projektet övergår från utvecklingsfas till förvaltningsfas där Consid ska bistå med vidareutveckling av ny funktionalitet och design.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>