Stockholms stad öppnar upp för tredjepartsappars användande
Hem POLITIK Stockholms stad öppnar upp för tredjepartsappars användande

Stockholms stad öppnar upp för tredjepartsappars användande

Publicerat av: Redaktionen

Inom teknikföretagen sker en snabb utveckling och den grönblå majoriteten vill ta tillvara på innovationens och digitaliseringens möjligheter. Stockholms stad har därför ingått avtal med en extern IT-tjänsteleverantör.

Med denna leverantör kan externa

Stockholms stad öppnar upp för tredjepartsappars användande

Skolborgarrådet Isabel Smedberg-Palmqvist (L) om möjliggörandet av digitala verktyg. Foto: Creative Commons

applikationsutvecklare (programvarutillverkare), som till exempel Öppna Skolplattformen, få tillgång till stadens data i tredjepartsapplikationer på ett för stockholmarna säkert sätt genom att ingå personuppgiftsbiträdesavtal.

Den grönblå majoriteten hoppas genom det här att det ska kunna finnas en större mångfald för stockholmarna genom vilken de kan ta del av stadens e-tjänster. Med anledning av detta hoppas Stockholms stad kunna inleda en dialog med Öppna Skolplattformen.

– Med denna lösning kan Stockholms stad garantera att personuppgifter hanteras på ett korrekt och tryggt sätt samtidigt som föräldrar kan få ta del av marknadens digitala verktyg i sin vardag, säger Isabel Smedberg-Palmqvist (L), skolborgarråd i Stockholms stad.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>