Stockholmsklass vinner Vasaloppets skolutmaning 2024
Hem UTBILDNING Stockholmsklass vinner Vasaloppets skolutmaning 2024

Stockholmsklass vinner Vasaloppets skolutmaning 2024

Publicerat av: Redaktionen

Vinnarklassen i den sjunde upplagan av Vasaloppets skolutmaning heter 7D och finns på Sturebyskolan i Stockholmsorten Enskede.

Nästan ingen i klassen har åkt längdskidor tidigare och nu ser eleverna fram emot att få göra det, både på träning och i Ungdomsvasan 2024.

Vinsten i Vasaloppets skolutmaning omfattar skidutrustning, kläder, valla, coachning och startplatser i Ungdomsvasan söndag 25 februari 2024. Även resan till Mora och övernattning i samband med loppet ingår.

Klass 7D visste att idrottsläraren Natalie Eriksson hade sökt till Vasaloppets skolutmaning och förstod direkt vad som var på gång då Natalie knackade på under en matematiklektion tidigare i veckan.
– De blev superglada och alldeles pirriga. Och de hade hur många frågor som helst!

Stockholmsklass vinner Vasaloppets skolutmaning 2024Många i klassen gillar att röra på sig och idrottar på fritiden, men just längdskidåkning blir något helt nytt för de allra flesta.
– Eftersom de nyss börjat 7:an och delvis kommer från olika skolor och klasser känner de inte varandra så bra ännu. Att de nu få göra skolutmaningen tillsammans kommer att stärka sammanhållningen jättemycket, det är jag säker på, säger Natalie som planerar att göra Vasaloppet till ett ämnesövergripande projekt.
– Mina kollegor tycker det här är en fantastisk grej och några har också erbjudit sig att följa med till Dalarna.

Vasaloppets Gabriel Jansson projektleder Vasaloppets skolutmaning 2024 och han är nöjd med juryns val.
– Våra tidigare vinnare har kommit från mindre städer och orter, så det här blir första gången som vi tar emot elever från en storstad. Jag vet också att klassen har en stor inspiratör i läraren Natalie som kommer från Dalarna och är van längdskidåkare. Det här kommer att bli jättebra, säger Gabriel.

Juryns motivering
”Årets förstapris går till en klass som lider av storstadens snöbrist. Nu får ni möjlighet att testa på längdskidåkning samtidigt som ni arbetar ämnesöverskridande kring Vasaloppet, kulturarv, normer, historia, folkhälsa och miljö. Vi ser fram emot att följa er resa och sedan ta emot er på Ungdomsvasan. Grattis åk 7 på Sturebyskolan i Stockholm!”

Vinnare i Vasaloppets skolutmaning
2018: Centrumskolan i Araby, Växjö
2019: Västra Karups skola, Båstad
2020: Blattnicksele skola, Sorsele
2021: Parkskolan, Degerfors
2022: Stavby skola, Alunda
2023: Fridtjuv Bergskolan, Ödeshög
2024: Sturebyskolan, Enskede

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>