Innovativa idéer för att lösa det digitala utanförskapet
Hem KOMMUNER kreativa idéer för att lösa det digitala utanförskapet

kreativa idéer för att lösa det digitala utanförskapet

Publicerat av: Redaktionen

Kalmar kommun, Drivhuset, Linnéuniversitetet och Kalmar Science Park anordnar ett problemlösningsevent kallat Open Innovation Challenge.

Under 24 timmar kommer grupper av studenter att hitta på kreativa lösningar på det digitala utanförskapet. Det vinnande bidraget vinner 10 000 kronor och chansen att förverkliga sin idé.

Digitalt utanförskap är en pågående utmaning som drabbar samhället på flera nivåer, där klyftan mellan de som har tillgång till och behärskar digital teknik och de som inte har dessa möjligheter blir allt större. Konsekvenserna är betydande, med missade möjligheter till lärande, information, arbete och sociala kontakter som följd.

Open Innovation Challenge” en idétävling där studenter från alla utbildningsbakgrunder och erfarenhetsnivåer får möjlighet att bidra till att lösa problemet med digitalt utanförskap. Under 24 timmar kommer studentgrupper att samarbeta för att utveckla kreativa och innovativa lösningar som kan göra verklig skillnad i samhället. En jury bestående av representanter från kommunen och samarbetspartners kommer att utse det vinnande bidraget som mottar ett pris på 10 000 kronor.

Enligt juryordförande Niklas Hörling är tävlingen ett sätt att främja samarbete, kreativitet och delaktighet i att skapa lösningar som kan förbättra livskvaliteten för alla.

– ”Digital utanförskap är inte bara en teknisk utmaning, utan framför allt ett socialt och kulturellt problemområde. För att övervinna det behöver vi engagera alla aktörer i samhället.”

Juryn:

  • Innovativa idéer för att lösa det digitala utanförskapetNiklas Hörling, digitaliseringschef (ordförande)
  • Roger Holmberg, nämndordförande, socialnämnden
  • Marie Simonsson, nämndordförande, utbildningsförvaltningen
  • Henrik Nilsson Ederam, förvaltningschef, kultur- och fritidsförvaltningen
  • Michael Ländin, nämndordförande, omsorgsnämnden
  • Martina Håveland, innovationsrådgivare, Linneuniversitetet
  • Sadaf Salavati, lektor informatik, Linnéuniversitetet

Plats:

Hus Culmen på Linnéuniversitetet i Kalmar

Datum:

Tävlingen börjar klockan 09.00 den 16 november, den avslutas med prisceremoni den 17 november klockan 13.30

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>