Hem NYHETER Studentlitteratur ny medlem i branschorganisation för utbildningsteknologi

Studentlitteratur ny medlem i branschorganisation för utbildningsteknologi

Publicerat av: Redaktionen

Branschorganisationen för utbildningsteknologi, Swedish Edtech Industry, välkomnar nu Studentlitteratur som ny medlem.

Studentlitteratur är ett av våra mest välkända och största förlag på läromedelsmarknaden, både i skolväsendet och inom kurslitteratur för högre utbildning, där digitala lösningar under året visat sig samhällsbärande.

Studentlitteratur ny medlem i branschorganisation för utbildningsteknologi

Swedish Edtech Industry samlar företag som levererar utbildningsteknologi till utbildningssektorn och vår nya medlem Studentlitteratur, stärker vår position som navet för att driva utveckling i utbildningssystemets digitala ekosystem, säger Jannie Jeppesen vd på branschorganisationen.

Vi tillhör ett av de mest digitaliserade utbildningssystemen i världen, men fick en digital strategi för skolväsendet på plats så sent som 2018. Inom högre utbildning har vi fortfarande ingen digital strategi.

Hon menar att avsaknaden av samordning gör att vi har en del hål att laga. Ett arbete som måste göras tillsammans med både bransch, myndigheter och huvudmän. Vi och våra medlemmar har redan startat flera branschövergripande initiativ för att underlätta och få smarta ekosystem på plats ute på skolorna och i utbildningssystemet för vuxna.

Bland annat inköpsstöd och ett flertal it-tekniska standarder som ska underlätta informationsutbyte. Det är helt klart ett kvalitetstecken för ett företag att vara medlem hos oss, de bidrar då till ett gemensamt arbete och tar ansvar för utvecklingen, nu hälsar vi Studentlitteratur varmt välkomna, avslutar Jannie.

”Som Sveriges största utbildningsförlag vill vi stötta lärande på alla nivåer, och lärande på många olika sätt. Att vara med och verka i det viktigaste forumet för samverkan i den utbildningsteknologiska branschen ger oss möjlighet att tillsammans med de andra medlemmarna förverkliga denna vår vision om ett bättre lärande”, säger Magnus Pettersson Roos, affärsutvecklingschef och vice VD på Studentlitteratur AB.

Studentlitteratur: Studentlitteratur grundades 1963 och är idag Sveriges ledande utbildningsförlag. Med läromedel, kurslitteratur, facklitteratur, utbildningar och digitala informationstjänster i utbudet, finns Studentlitteratur med längs hela kunskapsresan.

Edtech: Står för Educational Technology. Branschen omfattas av en bredd av tjänster och produkter såsom läromedel, lärresurser, provverktyg, lärplattformar, administrativa system, hårdvara, nätverk, kommunikationslösningar och kompetens.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>