Hem NYHETER Succéresa för svensk edtech på kungligt besök i Hong Kong

Succéresa för svensk edtech på kungligt besök i Hong Kong

Publicerat av: Redaktionen

Under en intensiv vecka reste den nystartade branschorganisationen för edtech som en av två delegationer till Hongkong med Prins Carl-Philip. 

Resan var en succé där det redan första dagen tecknades ett avtal med HKEdcity, den viktigaste portalen för att nå marknaden i Hong Kong.

Succéresa för svensk edtech på kungligt besök i Hong Kong

Middagssällskapet första dagen HKH Prins Carl-Philip, Chief Secretary Matthew Cheung och innovations och utbildningsministern. Generalkonsul Helena Storm, Marie-Claire Maxwell, Business Sweden hela edtech-delegationen och prominenta gäster

Branschen hade viktiga möten med regeringschefen, utbildnings- och innovationsministern samt skolmyndigheten i Hongkong. Edtech-bolagen som reste med delegationen knöt viktiga affärskontakter och flera piloter är redan på gång i flera skolor.

Syftet med resan var att lära mer om Hong Kongs utbildningsmarknad, knyta kontakter och presentera svensk edtech. Resan arrangerades av Business Sweden i samarbete med det svenska generalkonsulatet i Hong Kong.

Vi har haft fruktsamma dialoger med Hong Kongs regering och skolmyndighet. Redan nu planerar vi för nästa resa i vår, där vi kommer att hålla ett seminarie om svensk edtech och knyta starkare band mellan Hong Kong och Sverige när det gäller utbildningsfrågor. Resan gjorde det tydligt att vi har olika styrkor där vi kan lära mycket av varandra. Redan nästa vecka har vi ett möte med vår nya partner HKEdcity för att ta fram en plan för ihopmatchning av de svenska bolag som kan vara aktuella att lansera på deras plattform, berättar Jannie Jeppesen, vd Swedish Edtech Industry.

Viktigt avtal öppnar dörrar för svenska edtech-bolag i Hong Kong

Hong Kong Education City (HKEdCity) och Swedish Edtech Industry skrev redan första dagen ett samarbetsavtal (Memorandum of Understanding) där man avtalat om ett samarbete som skall introducera svensk edtech till skolor i Hong Kong genom HKEdCitys kanaler. HKEdcity är ett statligt ägt bolag som fungerar som en portal för information, resurser och tjänster till Hong Kongs skolor. En viktigt portal. Digitaliseringen av den hongkongska skolsystemet har startat och flera statliga satsningar förväntas att öka digitaliseringstakten kraftigt.

Bolag som digitala provverktyget Dugga, Edqu ett adaptivt läromedel bland annat för programmering och Strawbees/Quirkbot som har ett makerverktyg för kreativitet och kodning var bland annat med på resan. De har nu piloter på gång och ett av bolagen återvänder redan om tre veckor. Deras produkter ligger helt rätt i Hongkong, där svensk edtech har mycket att bidra med. Dessutom har vi en rad andra bolag som kommer följa med i nästa omgång, berättar Jannie Jeppesen. Intresset är stort och det beror på att vi är starka inom de områden som Hongkong har satt på prio-listan i sin Smart City-satsning, effektivitet och kreativitet.

Det har varit en mycket lärorik och produktiv vecka för alla involverade och de konkreta resultaten med uppgörelser, utbyten och samarbeten känns fantastiska! Uppföljningsaktiviteter är nu inbokade även på andra asiatiska marknader som Singapore och Japan 2018, säger initiativtagaren Marie Claire Maxwell på Business Sweden.

En bransch i snabb tillväxt

Den svenska edtech branschen är stor och befinner sig i stark tillväxt enligt den senaste rapporten som visar på 12% tillväxt förra året, de nya små bolagen blir dessutom fler och har en procentuell ökningstakt på över 50%. Många bolag opererar redan på flera marknader och har kapaciteten och kunskapen att bredda sig ytterligare.

Globalt är edtech en av de snabbast växande marknaderna. Branschföreningen är en ideell förening som vänder sig till edtech-bolag som har det formella utbildningssystemet som marknad, från förskola upp till och med universitet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>