Hem TEKNIK Nya leverantörer ska ge Järfälla IT-stöd i världsklass

Nya leverantörer ska ge Järfälla IT-stöd i världsklass

Publicerat av: Redaktionen

Med nya avtal och nya leverantörer ska Järfälla kommuns IT-stöd hålla världsklass.

Kommunen har i dagarna beslutat att ingå avtal med två nya leverantörer av tjänster inom applikations- och systemdrift samt infrastruktur och datakommunikation.

Nya leverantörer ska ge Järfälla IT-stöd i världsklass

Järfälla har i dagarna tagit viktiga beslut om kommunens framtida IT-stöd, där ambitionerna också är mycket höga. Kommunen har efter upphandling fattat beslut om ingå avtal med Tieto Sweden AB för applikations- och systemdrift samt med Tele2 Business AB/TDC Sverige AB för infrastruktur och datakommunikation.

Detta är ett viktigt steg för Järfälla kommun. Vi skall ha ett IT-stöd världsklass, inte minst inom våra kommunala skolor, och dessutom driva kommunens digitalisering framåt.

Vi är övertygade om att vi med hjälp av Tietos erfarenhet av digitalisering inom den kommunala sektorn och Tele2/TDC:s gedigna och kompetenta leverans av vårt nätverk kan ta nästa steg i vår utveckling och i slutändan förbättra kommunens service till Järfällaborna, säger Järfällas IT-chef Lennart Atternäs.

En tredje del i upphandling av IT-stöd handlar om leverans av IT-arbetsplatser. Den delen beräknas vara färdig våren 2017.

Nuvarande avtal med Advania upphör den 11 januari 2018.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>