Hem NYHETER ThorenGruppen AB förvärvar Kunskapsakademin i Sundsvall

ThorenGruppen AB förvärvar Kunskapsakademin i Sundsvall

Publicerat av: Redaktionen

ThorenGruppen AB förvärvar företaget Scandiacus AB som innefattar en grundskola, Kunskapsakademin (årskurs 4-9), på Alnö utanför Sundsvall.

Verksamheten omfattar 238 elever och 30 medarbetare.

– Vi är glada och stolta över att få möjlighet få jobba vidare med ytterligare en välskött skola. Vi förvärvade ju Sandbergska competens i Upplands Väsby innan sommaren och är nu glada att få addera till ytterligare en verksamhet och tillsammans stärka vår redan goda kvalitet säger Victoria Svensson, verksamhetschef på Thoren Framtid.

ThorenGruppen AB förvärvar Kunskapsakademin i Sundsvall

ThorenGruppen AB förvärvar Kunskapsakademin i Sundsvall

ThorenGruppen värdesätter ett långsiktigt ägande och engagemang inom utbildning och har mångårig erfarenhet att förvärva och förädla verksamheter. I och med förvärvet har nu ThorenGruppen 12 grundskolor runt om i landet.

Kunskapsakademin kommer bli en del av Thoren Framtid vilket är grundskoledelen inom ThorenGruppen. Båda parter är övertygade om att det är här helt rätt steg för skolans fortsatta utveckling.

– Kunskapsakademin är en grundskola med mycket goda skolresultat och hög måluppfyllelse.

Det pedagogiska arbetet kopplat till det verklighetsbaserade lärandet är något ThorenGruppens grundskolor kan dra nytta av. Tillsammans med skolans rektor och ledning ser ThorenGruppen fram emot att bygga Sundsvalls bästa skola, säger Svensson

– Vi har i 10 år arbetat hårt för att skapa Sundsvalls bästa skola. Vi har kommit långt, men vi känner nu att vi behöver dessa extra muskler för att kunna fortsätta utveckla Kunskapsakademin ytterligare. Genom att ingå i ett större sammanhang får vi tillgång till fler och större resurser och kan samarbeta med andra skolor inom samma koncern på ett enkelt sätt. Vi kommer fortsätta driva Kunskapsakademin i samma anda som vi alltid gjort och ser fram emot de nya utvecklingsmöjligheter som öppnat sig, säger Kunskapsakademins rektor Ola Westman.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>