Turkiska och ryska – ytterligare två språk nu i Binogis flerspråkiga digitala läromedel
Hem Nyheter Turkiska och ryska – ytterligare två språk nu i Binogis flerspråkiga digitala läromedel

Turkiska och ryska – ytterligare två språk nu i Binogis flerspråkiga digitala läromedel

Publicerat av: Redaktionen

Tretton ämnen och ca 1200 lektionsfilmer har översatts till ytterligare två språk: turkiska och ryska.

Språken ligger nu som undertexter till samtliga filmer.

Språken turkiska och ryska är efterfrågade av de huvudmän vars skolor använder Binogi. Vi är därför väldigt glada över att kunna lägga till även dessa språk till plattformen, och nå ut till ännu fler elever.

Turkiska och ryska – ytterligare två språk nu i Binogis flerspråkiga digitala läromedel

Tretton ämnen och fler än 1000 lektionsfilmer har översatts till ytterligare två språk: ryska och turkiska.

Eleven får genom Binogis läromedel möjlighet att följa med i lektionen på sitt starkaste språk och kan själv välja om undertexter och/eller tal ska vara på svenska eller ett annat språk som eleven kan bättre. När eleven väl har förstått lektionsinnehållet blir det lättare att ta till sig termerna på skolans språk.

När det är möjligt tar filmen avstamp i en engagerande berättelse, för att ge sammanhang och skapa nyfikenhet hos eleverna samtidigt som de tar till sig lektionsinnehållet.

Kombinationen av ljud, bild och text stödjer eleverna så att de får en bättre helhetsförståelse för de begrepp som lärs ut.

Allt material finns tillgängligt på plattformen Binogi för de huvudmän som är anslutna till forsknings- och utvecklingsprojektet Språkprojektet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>