Två skolor ska bli en när TIS Solna och TIS Kista slås ihop
Hem NYHETER Två skolor ska bli en när TIS Solna och TIS Kista slås ihop

Två skolor ska bli en när TIS Solna och TIS Kista slås ihop

Publicerat av: Redaktionen

Två skolor blir en.

Nästa läsår 22/23 slås Thoren Innovation School Kista och Solna ihop till en gemensam enhet under namnet Thoren Innovation School Solna.

– Båda skolorna är relativt små i storlek och ligger nära varandra geografiskt. Solnas lokaler på Tomteboda är toppmoderna och väldigt stora, dessutom finns möjlighet att utöka ytan i framtiden. Genom att infoga Kista i dessa lokaler så kraftsamlar vi fler resurser under samma tak och får mer dynamiska gruppstorlekar, säger Fredrik Castell, verksamhetschef för Thoren Innovation School.

Två skolor ska bli en när TIS Solna och TIS Kista slås ihop

Thoren Innovation School i Solna öppnade läsåret 2020/21 och huserar på Tomteboda.

På Tomteboda finns det även två andra gymnasieskolor, Thoren Business School och Yrkesgymnasiet, vilket gör området till ett attraktivt campus för gymnasieelever.

Fusionen av skolorna inleds under läsåret 22/23 och slutförs sedan läsåret 23/24.

– För att övergången ska bli så bra som möjligt så erbjuds alla elever att tillsammans med personalen vara delaktiga i denna process på olika sätt, säger Fredrik Castell.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>