Unga entreprenörspriset – Sveriges nya talangtävling
Hem NYHETER Unga entreprenörspriset – Sveriges nya talangtävling

Unga entreprenörspriset – Sveriges nya talangtävling

Publicerat av: Redaktionen

Vad heter nästa Spotify, Airbnb eller Uber?

Unga entreprenörspriset – Sveriges nya talangtävling

Det är inte omöjligt att svaret finns bland bidragen till den nationella entreprenörstävlingen “Unga entreprenörspriset”.

Den 19 maj utses vinnarna, och den totala prissumman är 50 000 kronor. I juryn sitter super-entreprenörerna Gunilla von Platen, Johan Skarborg och Jacob Rudbäck.

– Det finns många tävlingar för entreprenörer, dock är det få som riktar sig till ungdomar i gymnasieåldern, säger Gunilla von Platen, som också är juryns ordförande. Att uppmuntra entreprenörskap och underlätta för nya företagsidéer att komma fram är mycket mer än bara en tävling. På sikt handlar det om att få fram fler jobb och att Sverige kan fortsätta konkurrera på en global marknad.

– Jag vill att Unga entreprenörspriset ska motivera alla de tusentals kreativa ungdomar som finns i Sverige, säger Jacob Rudbäck, grundare av Yepstr. Jag vill ge dom en möjlighet att förverkliga sina drömmar, precis som jag själv gör varje dag genom att skapa fler ungdomsjobb. Dessutom är ordet “Yep” i Yepstr en förkortning av “Young entrepreneur”, så en mer självklar tävling för oss är svårt att tänka sig!

Sista anmälningsdag är den 14 april, och ansökan ska innehålla följande:
🎥 Spela in en video på max 5 minuter där ni presenterar er idé. Ladda upp videon på valfri plattform, t ex YouTube, och bifoga länken i ansökan

📝 Sammanfatta idén på max en (1) A4-sida

📮 Skicka in er ansökan

SÅ HÄR UTSES VINNAREN
Ansökan poängsätts från 1-10 poäng, i följande 3 kategorier:
💡 Innovation – hur nytänkande är idén?

🔨 Realistiskt genomförande – Vilka utsikter finns för att den ska bli verklighet?

💎 Pitch/retorik – hur övertygande presenteras idén?

Allt du behöver veta finns på Unga entreprenörspriset. Det är också här du skickar in din ansökan.
Det kostar självklart ingenting att vara med!

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>