Hem EVENT Uppsala kommun och universitetet bjuder in till en konferens för gymnasielärare och skolledare

Uppsala kommun och universitetet bjuder in till en konferens för gymnasielärare och skolledare

Publicerat av: Redaktionen

Uppsala kommun och Uppsala universitet arrangerar en utvecklingskonferens idag på Blåsenhus för gymnasielärare och skolledare.

Konferensen är en del av gymnasiets utvecklingsarbete som ska leda till att eleverna når en ökad måluppfyllelse.

För första gången bjuder Uppsala kommun och Uppsala universitet in till en utbildningskonferens för gymnasielärare och skolledare. Konferensen är en del av gymnasiets arbete för att eleverna ska nå en ökad måluppfyllelse.

– Ett omfattande och imponerande utvecklingsarbete äger rum på våra kommunala gymnasieskolor. Det sker utifrån aktuell skolforskning och den analys som gymnasieskolorna gör kring vad vi behöver utveckla.

Uppsala kommun och universitetet bjuder in till en konferens för gymnasielärare och skolledare

Konferensens syfte är att sprida erfarenheter mellan våra enheter och att inspirera varandra, säger Olle Bergh, verksamhetsutvecklare för Uppsala kommuns gymnasieskolor.

Martin Karlberg, lektor vid institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier, inleder konferensen med en föreläsning om aktuell forskning kring klassrumsprocesser. Därefter redovisar gymnasielärare utvecklingsprojekt som de har haft under året.

Arrangemanget är tänkt att återkomma varje år. Alla skolledare och gymnasielärare kommer att bjudas in framöver. I år har 120 personer bjudits in.

– Utbildningskonferensen är en del i samarbetet mellan Uppsala universitet och Uppsala kommun. Genom bland annat partnerskoleprojekt, forskningscirklar och annan samverkan arbetar vi för en starkare forskningsförankring och professionsanknytning, så att vi gemensamt stärker lärarutbildningen ytterligare, säger Henrik Edgren, prefekt på institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>