Hem APPAR Tidigare studenter tar tipspromenaden in i framtiden

Tidigare studenter tar tipspromenaden in i framtiden

Publicerat av: Redaktionen

Den nya appen Active Quiz kombinerar rörelse och frågesport på ett sätt som gör att alla kan använda den.

Syftet är att kombinera hälsa samtidigt som man lär sig något.

Tidigare studenter tar tipspromenaden in i framtiden

Längst ner fr v Conny Karlsson, Frank, Roger Karlsson. Övre raden fr v. Mustafa Riyadh, Johan Jönsson, Andreas Rehnberg, Linus Lundberg, Andreas Malmqvist, Emelie Hanson. I dräkten: Erik Kylén. Foto: Christopher Söderström

Bolaget Trilo Interactive AB – som till 90 procent består av tidigare studenter från Högskolan Väst – har nu fått miljonstöd för att utveckla och sprida appen vidare.

– I stort sett alla här i bolaget har någon koppling till Högskolan Väst. Flera har pluggat hela program där, andra några kurser och någon pluggar fortfarande. I höst är det också en person som ska göra sin praktik här.

Det är alltifrån 3D-animation, systemutveckling till kultur och samhällsanalys. Verkligen jättekul, säger Emelie Hanson, nyanställd affärskoordinator.

Det är före detta Stavdalägarna Roger och Conny Karlsson som går in med miljonbelopp. Investeringen är värd motsvarade två miljoner kronor och ska förutom lanseringen av Active Quiz även bidra till ett mer internationellt fokus på bolagets redan lanserade läs- och skrivappar.

– Active Quiz är ett modernt sätt att aktivera ungdomar fysiskt på ett lustfyllt sätt. Vi är redo på att ta den ut i verkligheten där vi är övertygade om att den kommer få positiva effekter på både kunskap och hälsa, säger Linus Lundberg, VD På Trilo.

Lätt att skapa sin egna quiz
Emelie Hansson ger en kort beskrivning hur appen fungerar.

– Man kan skapa sina egna quiz till exempel om man är lärare och ska ha ett förhör med sina elever. Då kan man enkelt sätta samman en quiz som eleverna får svara på samtidigt som de kommer ut och rör på sig. Sträckan avgör du själv när du sätter ihop quizet, berättar Emelie Hanson.

Trilo har idag över 340 000 användare i främst Sverige och USA genom sina läs- och skrivappar för barn. Nu satsar alltså bolaget på att kombinera kunskap med hälsa genom lansering av Active Quiz – en app som förra året vann innovationspris.

Mer om Active Quiz

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>