Upptäck kodningens värld med Mattecentrums kostnadsfria kurs i Python på engelska
Hem UTBILDNING Upptäck kodningens värld med Mattecentrums kostnadsfria kurs i Python på engelska

Upptäck kodningens värld med Mattecentrums kostnadsfria kurs i Python på engelska

Publicerat av: Redaktionen

Nu finns Mattecentrums kostnadsfria grundkurs i Python på engelska.

Många elever i Sverige studerar på engelska, vi har många internationella skolor men Mattecentrum har också en stor räckvidd globalt.

Därför har vi tagit fram en engelsk version av Python-kursen. Kursen riktar sig främst till högstadieelever.

Regeringen har som mål att stärka den digitala kompetensen i grundskolan och i skolplanen ingår numera programmering i matematik- och teknik-ämnena.

Mattecentrums mission är att stötta och främja ungas matteresa och stärka deras matematiska självförtroende och då blir det naturligt att även stärka upp med tillgängligt stöd i programmering på flera språk.

Upptäck kodningens värld med Mattecentrums kostnadsfria kurs i Python på engelska

Kodning

” Vi vill bredda matteresan och också visa eleverna vad man kan göra med matematik, därför känns det så roligt att kunna presentera denna kurs. Vi har lagt upp kursen helt från grunden, den innehåller textteori, videolektioner och övningsuppgifter. Det är enkelt att navigera mellan de båda språkversionerna (svenska och engelska) och detta kan också vara ett sätt att utveckla sin svenska för de barn som inte har det som sitt modersmål” säger Sideeg Hassan som är ansvarig för digitala verktyg på Mattecentrum.

Kursen och videolektionerna har tagits fram tillsammans med Nordlo och denna satsning är ett led i utvecklingen av digitalt kunskapsmaterial som möjliggörs av vår huvudpartner Advania.

”Vi är väldigt tacksamma över att vi i samarbetet med Mattecentrum får vara med och bidra till att unga lär sig mer om programmering. Matematik och programmering har en tydlig koppling till intresset för tech och detta samband vill Advania gärna synliggöra” säger Tomas Wanselius, CEO, Advania Sverige.

Kursen hittar du här.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>