Hem EVENT Framtidsspaning om digital utveckling på årets SETT SYD

Framtidsspaning om digital utveckling på årets SETT SYD

Publicerat av: Redaktionen

Hjärnan i den moderna kontexten, Att leda för lärande och Om teknologin är svaret, vad är då frågan?

De är teman för årets upplaga av SETT SYD som arrangeras den 30-31 oktober på Malmömässan.

När Sydsveriges största mötesplats för lärare och pedagoger, SETT SYD, arrangeras den 30-31 oktober i Malmö kommer närmare 60 föreläsningar att genomföras och ett 90-tal företag att delta i utställningen. Bland föreläsarna finns Michael Dahlen som kommer att bjuda på en framtidsspaning om ledarskap och digital utveckling.

Här är några andra höjdpunkter ur konferensprogrammet:

Framtidsspaning om digital utveckling på årets SETT SYD

Michael Dahlen kommer att bjuda på en framtidsspaning om ledarskap och digital utveckling på SETT SYD. Foto: Studio Emma Svensson

Smart rekrytering i skolan

Cecilia Nyblom, Organisationskonsult inom HR på Sweden HR group
Hur kan skolan jobba med att bli en mer attraktiv arbetsgivare?

Givet den stora lärarbristen vi har idag hur gör vi för att locka till oss fler lärare och framförallt, hur gör vi för att locka till oss rätt lärare till just vår skola?

Föreläsningen innehåller både konkreta exempel och praktiska tips som du som skolledare kan ha med dig i ditt fortsatta arbete för att säkra rätt personal framåt.

Education & the Fourth Industrial Revolution

Graham Brown-Martin, Catalyst, Author and Speaker
Ubiquitous, mobile supercomputing. Intelligent robots. Self-driving cars. Neuro-technological brain enhancements. Genetic editing. Artificial intelligence.

Climate change. Population growth and the rise of the precariat. What do these mean for the future of work, social agency and education? Brown-Martin considers the opportunities, exciting possibilities and significant challenges of the fourth industrial revolution and how schools can respond.

Based on a research study recently produced by Brown-Martin for the Canadian public broadcaster, TFO.

Medkänslans pedagogik- så får vi trygga individer och lugna grupper

Maria-Pia Gottberg, Föreläsare och konsult
För att få barn att fungera bra tillsammans med öppenhet, respekt, solidaritet och ansvar behöver de stöd att utveckla några grundläggande färdigheter: självkännedom, empati och medkänsla. I denna föreläsning delar Maria-Pia med sig av de grundläggande tankarna inom Medkänslans pedagogik. Teori och forskning varvas med konkreta exempel och levande berättelser, humor och igenkänning.

Skolan suger!!!

Morgan Andersson, SO-lärare
En föreläsning som syftar till att inspirera, men också provocera. Med sina egna erfarenheter av att vara stämplad som en misslyckad elev i skolan lägger Morgan fokus på de första två kapitlen i LGR 11, de övergripande målen och vikten av elevnära relationer för att skapa ett kreativt klassrumsklimat som genomsyras av tillit.

Just tillit och relation är ofta avgörande för att eleverna ska vilja komma till lektionerna, men också för att datorn ska vara en tillgång och inte ett problem i klassrummet, men det viktiga är inte att vi jobbar digitalt utan HUR vi gör det och framför allt VARFÖR.

Se hela konferensprogrammet här.

Inspireras på mässgolvet
Närmare 90 ledande och inspirerande utställare finns på plats på mässan. Och mitt i hallen finns SETTdate, en mötesplats för diskussion och reflektion. Här kan besökaren genom VR-goggles och 360-teknik känna på livet på flykt och vardagen i skuggan av naturkatastrofer hos Plan International. Det ges även möjlighet att lyssna till Förskolepoddens liveinspelning och delta i workshops om gamification i klassrummet och kreativt återbruk.

Invigning
SETT SYD invigs den 30 oktober klockan 9.30 av Matilda Westerman tillsammans med samarbetspartner Lärarförbundet och kommunpartners Malmö stad och Simrishamn kommun.


Tid och plats

Malmömässan, Mässgatan 6
30 oktober: 9.00-16.30
31 oktober: 9.00-16.30

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>