Hem NYHETER Världsledande spelutbildning öppnar nära Zordix huvudkontor

Världsledande spelutbildning öppnar nära Zordix huvudkontor

Publicerat av: Redaktionen

Den 11 februari 2019 utannonserades det att The Game Assembly – den malmöbaserade yrkeshögskolan som inriktar sig på spelutveckling – kommer att öppna två nya skolor till hösten, varav en i Umeå.

Spelföretaget Zordix har länge arbetat tillsammans med branschen lokalt för att fler spelutbildningar ska startas och vi gläds åt att det nu är bestämt att en skola ska öppnas i Umeå.

“Det är fantastiskt kul att se att Norrland och Umeå växer så mycket när det kommer till spelutveckling. Som enda svenska börsnoterade spelföretag med huvudkontor i Umeå, är förhoppningen att Zordix kommer att stärkas mycket av ett starkare ekosystem för spelutveckling här i staden.

Världsledande spelutbildning öppnar nära Zordix huvudkontor

Vi ser mycket fram emot att välkomna The Game Assembly hit till Umeå.”  – hälsar Matti Larsson, VD på Zordix.

The Game Assemblys skola i Umeå erbjuder tre olika utbildningar; Spelprogrammerare, Leveldesigner och Spelgrafiker.

Utbildningen har rankats bland de allra bästa i världen en längre tid och etableringen i Malmö har lett till hundratals anställningar. Ungefär 7% av de ca 5 000 aktiva datorspelsutvecklarna i Sverige har utbildats vid The Game Assembly.

Nu räknar vi med en accelererad tillväxt i Umeå i ett nära branschsamarbete enligt samma framgångsrika modell som i Malmö.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>