Vi behöver alla arbeta för att minska fördomar kring psykisk ohälsa
Hem HÄLSA Vi behöver alla arbeta för att minska stigmatisering och fördomar kring psykisk ohälsa

Vi behöver alla arbeta för att minska stigmatisering och fördomar kring psykisk ohälsa

Publicerat av: Redaktionen

I samband med Världsdagen för psykisk hälsa den 10 oktober 2022 uppmärksammar Binogi vikten av ökad kunskap för att minska stigmatisering och fördomar kring psykisk ohälsa.

Under veckan lyfter vi vår lärarhandledning om hälsa och välbefinnande.

“Hälsa kan ses ur både ett fysiologiskt perspektiv, men också ur ett som handlar mer om trygghet, välbefinnande och självkänsla” säger Fanny Meling, kundansvarig på Binogi.

Lärarhandledningen kan till exempel användas under en temavecka eller genom att dela upp innehållet löpande genom terminen.
Binogis lärarhandledning om Hälsa och välbefinnande är uppdelat i fyra kapitel:

  1. Vi behöver alla arbeta för att minska fördomar kring psykisk ohälsa

    I samband med Världsdagen för psykisk hälsa den 10 oktober 2022 uppmärksammar Binogi vikten av ökad kunskap för att minska stigmatisering och fördomar kring psykisk ohälsa.

    Fysiologi. Där kost, matvanor, stresshantering och sömn är i fokus.

  2. Trygghet. Där bland annat mänskliga rättigheter, barns rättigheter, könsidentitet och fattigdom behandlas.
  3. Gemenskap och självkänsla. Där förändringar och utmaningar i puberteten, samt gemenskap och utanförskap diskuteras.
  4. Självförverkligande och behovet att bli den bästa versionen av sig själv. Utifrån perspektiven kultur, samhälle, religion,  identitet samt demokrati.

Lärarhandledningen har förslag på diskussionsfrågor, länkar till relevanta lektionsfilmer men också tips på artiklar och hemsidor att bekanta sig med och läsa tillsammans med eleverna.

Trygghet är ju något som skapas och byggs upp både i sociala sammanhang, men också inombords – i form av självkänsla.

Genom samtal och genom att känna gemenskap i svåra frågor och känslor hjälper vi att minska stigmat och öka medvetenheten om psykisk hälsa.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>