Hem NYHETER Wacom lanserar ny Cintiq-skärm för studenter, aspirerande kreatörer och hobbyister

Wacom lanserar ny Cintiq-skärm för studenter, aspirerande kreatörer och hobbyister

Publicerat av: Redaktionen

En ny kreativ ritskärm för nybörjaren, optimerad för den växande gruppen av unga konst- och designstudenter.

Idag på mässan Consumer Electronics Show (CES), utannonserade Wacom en ny kategori av kreativa ritskärmar.

Wacom Cintiq 16 är ett fantastiskt verktyg för digitalt skissande, illustration och ritande och är i linje med Wacoms 35 års erfarenhet av att skapa produkter som gör det kreativa arbetet mer naturligt och produktivt.

Wacom lanserar ny Cintiq-skärm för studenter, aspirerande kreatörer och hobbyister

Nya Cintiq-skärmen är specifikt designad för unga aspirerande kreatörer, hobbyister, konstnärsstudenter och andra kreativa entusiaster som vill ha den tillförlitliga Wacom-upplevelsen men kanske inte behöver alla avancerade funktioner som finns på Cintiq Pro-skärmarna.

Med nya Cintiq-skärmen får befintliga användare av ritplattor en möjlighet att ta nästa steg i sitt skapande och  aspirerande kreativa kan för första gången få en penna-på-skärm upplevelse med Wacom.

Den nya skärmen kommer att ha det rekommenderade priset €599,90 (inklusive tysk moms på 19%) ca 6500 SEK inkl moms och förväntas finnas i handeln i mitten av januari.

“Wacoms digitala penna och olika ritskärmar har blivit oumbärliga för professionella kreatörer. Nu tar vi samma pennteknik, kvalitet och kunskap till dem som längtat efter att äga en skärm själva, men på grund av att de är i början av sin karriär kanske inte haft råd med Wacoms professionella produkter,” säger Faik Karaoglu, vice VD  Creative Business Unit på Wacom. “Vi tänker oss att detta är perfekt för gryende kreativa men också studenter, inom arkitektur, planering, industriell design eller ingenjörer, eller kanske till och med kreativa proffs som önskar ha en andra enhet hemmavid eller i studion.”

Cintiq 16 kommer med Wacom Pro Pen 2 teknik och erbjuder en professionell pennteknik på en ny prisnivå.

Pennan har 8,192 tryckkänslighetsnivåer och är lutningskänslig och har låg aktiveringskraft. Med Wacoms EMR-teknik (Electro Magnetic Resonance) behöver inte pennan batteri och behöver aldrig någonsin laddas. Skärmupplösningen 1920 x 1080 (HD) erbjuder 72 procent NTSC färgrymd och skärmen har härdat glas med antireflex-yta och har naturlig penna-på-pappers-känsla. Cintiq 16 har en kompakt design och det är enkelt att integrera skärmen på ditt arbetsbord, med en unik 3-i-1 kabellösning vilket ger ett renare intryck på arbetsbordet. Nya Cintiq är perfekt för användare som vill skräddarsy sin arbetsyta med digital penna och skärmverktyg.

När Cintiq introducerades 2001, var Wacom det första företaget att erbjuda en ritskärm. Dessa skärmar används inom speldesign, industriell design och i stort sett för alla animerade filmer. Wacom Cintiq och Cintiq Pro liknar tradtionella verktyg som ingen annan produkt. Det är naturligt och intiutivt och snabbar upp produktionen och möjliggör direkta samarbeten. Verktyget är perfekt för illustration, grafisk design och fotoretouch och layout-design, Cintiq 16 passar för både kreativa hobbyentusiaster och aspirerande proffs. Skärmen är kompatibel med både PC och Mac, och fungerar med ett hundratal program som har tryckkänslighet från bland andra Adobe, Autodesk, Pixologic, Celsys, Corel och The Foundry.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>