Hem NYHETER ​Einar Mattsson sponsrar mer läxhjälp i Hjulsta

​Einar Mattsson sponsrar mer läxhjälp i Hjulsta

Publicerat av: Redaktionen

Under kommande läsår kommer fler elever att få möjlighet att klara av sina studier och få godkända betyg från grundskolan.

Sedan 2014 har Einar Mattsson sponsrat 20 platser på Läxhjälpen i Hjulsta. Nu utökas antalet platser i Hjulsta grundskola från 20 till 25 stycken.

​Einar Mattsson sponsrar mer läxhjälp i Hjulsta

Utbildning och kunskap ger oss alla en stabil grund att stå på. Med extra läxhjälp hoppas vi också kunna bidra till att förbättra barnens självbild. 88% av Läxhjälpens elever upplever att de fått ökat självförtroende tack vare det extra stödet.

Matilda Svensson, regionansvarig för Läxhjälpen Öst, kommenterar att man som läxhjälpare också blir en viktig förebild:

─ Fokus ligger på läxläsning såklart, men det är också en viktig del att prata om framtiden, om mål och livet i stort. Elev och läxhjälpare lär känna varandra ganska väl eftersom de ses sex timmar i veckan under minst ett års tid.

Hjulsta grundskolas rektor Heléne Hodges kommenterar:

─ Jag uppskattar verkligen det stöd som Einar Mattsson utgör och hur det konkret bidrar till ökade möjligheter för våra elever. Det är bra för våra elever att ännu fler nu kan få möjligheten att få läxhjälp.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>