Svenska studenter programmerade framtidens lösningar under Huaweis Hackathon
Hem EVENT Svenska studenter programmerade framtidens lösningar

Svenska studenter programmerade framtidens lösningar

Publicerat av: Redaktionen

Den 3–4 december gick finalen av årets upplaga av Huaweis Hackathon av stapeln i World Trade Center i Stockholm.

Under ett intensivt dygn fick de deltagande studenterna arbeta fram lösningar på ett svårt 5G-relaterat problem tillsammans med experter från Huaweis R&D-avdelning.

Vinnare av Huawei Sweden Hackathon blev ett lag bestående av tre studenter från Chalmers Tekniska Högskola korade till vinnare.

Efter förra årets helt digitala hackathon var finalen i årets upplaga återigen ett fysiskt arrangemang på World Trade Center i Stockholm. Årets upplaga har lockat över 230 studenter från bland annat Kungliga Tekniska Högskolan (KTH), Linköpings universitet, Göteborgs universitet samt Chalmers Tekniska Högskola, varav tretton lag gick vidare till finalen live i Stockholm.

Svenska studenter programmerade framtidens lösningar under Huaweis HackathonHuawei Hackathon har nu under dessa fyra år etablerat sig som ett uppskattat event av kodintresserade studenter i Sverige. Vi är otroligt stolta över att få vara en del av ekosystemet kring tech i Sverige och bidra till utbyte mellan studenter och företag, sa Peter Lundin, Vice President Sweden Research Center på Huawei.

Problemet som studenterna fick lösa var att designa ett effektivt realtidsschema för multiprocessorer i kontexten 5G radionätverk (RAN).

Vissa grupper använde sig exempelvis av AI för att lösa problemet medan andra fokuserade på heuristiska lösningar. Sammanfattningsvis var det många kreativa idéer och spännande lösningar som lagen tog fram under kort tid.

Efter ett dygn av intensivt kodande blev till slut ett lag bestående av tre studenter från Chalmers Tekniska Högskola utsedda till vinnare av tävlingen. De tre lagmedlemmarna får därmed dela på vinstsumman 60 000 kronor. Även andra- och tredjeplatserna belönades med prispengar.

Eventet uppskattades av både de deltagande studenterna och de medarbetare från Huawei R&D som närvarande under det intensiva, men givande dygnet. Huawei Hackathon är en av Huaweis många satsningar på att fostra nya talanger inom tech och telekom.

– Vi tycker det är fantastiskt kul att få välkomna drivna och tekniskt kunniga studenter in i vår värld. Att hitta nästa generations talanger inom telekom är av högsta vikt för oss och vi känner tydligt att utmaningen sporrat studenternas intresse för Huawei och telekombranschen i stort, avslutade Peter Lundin.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>