Hem NYHETER Klartecken för 480 nya studentbostäder i Stockholm

Klartecken för 480 nya studentbostäder i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Stockholms studentbostäder har fått klartecken att bygga 480 nya studentbostäder.

Det står klart sedan bygglovet nu vunnit laga kraft.

Det handlar om en förtätning av studentbostadsområdet Lappkärrsberget och är en del i Stockholm studentbostäders planerade expansionsfas av 800 studentbostäder på området.

Den första etappen med fyra punkthus om totalt 297 studentlägenheter, till övervägande delen av så kallade studentettor i 10-13 plan påbörjas nu under hösten 2018 den första etappen beräknas vara klart för inflyttning under 2020.

De nya studentbostäderna möjliggörs tack vare fristående förtätning på egen mark. I den andra etappen planeras ett lamellhus om ytterligare 183 lägenheter, som även kommer att inrymma en ny förskola i anslutning till de fyra nya punkthusen.

Klartecken för 480 nya studentbostäder i Stockholm

Studentbostadsområdet Lappkärrsberget ligger i nära anslutning till Stockholms Universitet och är idag Stockholms studentbostäders största studentbostadsområde med omkring 2 200 bostäder, allt från korridorsrum till familjebostäder. Med planerna på att inom de närmaste åren bygga ytterligare 800 nya bostäder, kommer antalet att uppgå till över 3 000 studentbostäder i denna stadsdel. Hela den planerade nybyggnationen kommer bestå av totalt sex tillbyggnader; fyra punkthus, ett lamellhus och ett u-hus samt fyra infillhus.

– Det är mycket roligt att kunna bygga nytt i vårt klassiska studentbostadscampus Lappkärrsberget och samtidigt utveckla hela området. Vi är stolta över att vi fortsätter att ta ansvar för Stockholms framtid så att studenter inte behöver välja bort Stockholm som studieort för att de inte har någonstans att bo. säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.

Utbyggnaden av Lappkärrsberget blir ytterligare en årsring i studentbostadsområdet Campus Lappis.

Området byggdes i slutet av 1960-talet efter den tidens stil och ideal och kompletterades år 2000 med den halvcirkelformade fastigheten Fysikern.

– När vi skickade in bygglovshandlingarna hade vi en ambition om att ha en byggstart efter sommaren 2018, vilket vi nu har. Det känns otroligt tillfredställande att nu få påbörja utvecklingen av Campus Lappis, säger Mattias Carrass, projekt- och teknikchef på Stockholms studentbostäder.

Stockholms studentbostäder är inne i en stor expansionsfas genom nyproduktion med en byggtakt med cirka 200-300 bostäder per år. Förutom utbyggnaden av Lappkärrsberget, ska det tillskapas cirka 200 nya studentbostäder på Björkhagen. Vidare pågår detaljplanearbete för nyproduktion vid Jerum, Fyrtalet och Forum i centrala Stockholm.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>