Hem NYHETER Gratis läxhjälp till elever på grundskolan och gymnasiet startar vecka 36

Gratis läxhjälp till elever på grundskolan och gymnasiet startar vecka 36

Publicerat av: Redaktionen

Onsdagen den 5 september startar Lärarjourens kostnadsfria läxhjälp dit alla elever på grundskolan och gymnasiet är välkomna.

Läxhjälpen hålls en gång i veckan under höstterminen i lokaler på KTH (Kungliga Tekniska högskolan).

Läxhjälparna pluggar på högskola och jobbar parallellt med läxhjälpsuppdragen som lärarvikarier på skolor i Stockholm.

Gratis läxhjälp till elever på grundskolan och gymnasiet startar vecka 36

”På läxhjälpen kan jag få hjälp när jag fastnar i något ämne, ibland behöver jag hjälp med kemi när mina föräldrar inte har tid och inte heller kan ämnet. På läxhjälpen får jag alltid snabb hjälp och alla läxhjälparna förklarar jättebra! Det gör att jag kommer vidare och kan fortsätta med uppgifterna hemma.”- Hugo, elev i åk 9.

Alla Lärarjourens läxhjälpare har hög ämneskunskap i de ämnen som de undervisar i och själva studerar. De har genomgått Lärarjourens rekryteringsprocess och lärarvikarieutbildning och har ett giltigt utdrag från belastningsregistret.

”Det roligaste med läxhjälpen är att jag får möta elever från hela Stockholm. Känslan är oslagbar när jag hjälper en elev med något svårt och vi gemensamt hittar en lösning och jag ser att eleven verkligen har förstått. Läxhjälpen är en jättebra pedagogisk erfarenhet för mig som pluggar till lärare och jag ser fram emot att köra igång en ny läxhjälpstermin.”

– Andreas Gidstedt, läxhjälpare som pluggar till ämneslärare i matematik och fysik på Stockholms universitet.

Lärarjouren arrangerar den kostnadsfria läxhjälpen som en del av företagets samhällsansvar. Vi vill med gratis läxhjälp bidra till att fler elever ska få en möjlighet att även utanför skolan få hjälp med läxor och studier för att klara målen. Eleven styr helt själv vilka ämnen och skoluppgifter som hen behöver stöd och hjälp med.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>