Hem NYHETER ​Lärarförbundet ett fackligt professionsförbund

​Lärarförbundet ett fackligt professionsförbund

Publicerat av: Redaktionen

Lärarförbundets kongress har fattat beslut om att ändra i sina stadgar och gå från att vara ett fackligt yrkesförbund till ett fackligt professionsförbund för utbildade lärare.

Förbundets nya vision som också antogs under kongressen är ”En stolt profession, samlad i en stark facklig organisation. Med gemensam kraft bygger vi framtid.”

​Lärarförbundet ett fackligt professionsförbund

Johanna Jaara Åstrand

– Lärarförbundet behöver vara professionens tydliga röst och driva på för en mer tillitsbaserad styrning av skolan, säger Johanna Jaara Åstrand.

Förändringen i medlemsparagrafen i Lärarförbundets stadgar träder i kraft 1/1 2020. Kongressen tar därmed viktiga steg för att Lärarförbundet ska kunna gå i bräschen för professionens utveckling.

– Vi behöver med än större kraft hävda läraryrkets status baserat på vår yrkesskicklighet och ansvar och knyta yrket ännu starkare till forskning.

Med det här beslutet står vi tydligt bakom en stark lärarprofession. Vi kräver att politiker och allmänhet visar oss stor tillit och säkerställer de förutsättningar som krävs för ett attraktivt läraryrke, säger Johanna Jaara Åstrand

– I tider av lärarbrist och stora utmaningar för skolan är det viktigare än någonsin att vi står upp för vad som faktiskt krävs för att kunna vara lärare eller skolledare. Vår identitet, vilka vi säger att vi är, blir avgörande för vår trovärdighet, säger Johanna Jaara Åstrand.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>