Hem EFTER PLUGGET ​Livet efter plugget – en framtidsdag

​Livet efter plugget – en framtidsdag

Publicerat av: Redaktionen

Den 26 september får elever vid Olympiaskolan fullt med inspiration om vad de kan göra efter studenten.

–Många elever vet inte vad de vill göra efter sin gymnasieexamen och det finns mycket att välja mellan.

Med Framtidsdagen hoppas vi att de ska bli inspirerade, träffa representanter från olika projekt och se sina valmöjligheter, säger Christel Haig lärare och arrangör.

​Livet efter plugget – en framtidsdag

Framtidsdagen är ett återkommande och populärt event på skolan där skolan är huvudarrangör men får hjälp av Europa Direkt Skåne Nordväst. De sju olika föreläsningarna är framtagna med sikte på skolans sistaårselever.

Bland årets programpunkter finns bland annat Nyföretagarcentrum för dem som är intresserade av att starta eget, Nordjobb som förmedlar jobb åt ungdomar inom Norden, samt nätverket EURES som främjar fri rörlighet för arbetstagare inom hela EU och EES.

– Det handlar om att inspirera eleverna och visa några av de möjligheter som finns tillgängliga när man lämnar skolans värld bakom sig, säger Jeanette Jonasson, studie- och yrkesvägledare.

– Det är kul att samarbeta med Olympiakolan och fantastiskt att de vill lyfta möjligheterna som unga vuxna har genom EU-samarbetet. Till exempel att studera utomlands, tjänstgöra som europeisk volontär i ett annat land, jobbmöjligheter inom Norden och övriga Europa, säger Jenny Tellström, samordnare på Europa Direkt.

Evenemanget är ett samarbete mellan Olympiaskolan och Europa Direkt Skåne Nordväst

Media är välkommen att vara med vid hela eller delar av dagen. Olympiaskolan, Södra Stenbocksgatan 75, 252 47 Helsingborg.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>