Hem EVENT 500 deltagare på mässan ”Tillsammans digitaliserar vi Lärande”

500 deltagare på mässan ”Tillsammans digitaliserar vi Lärande”

Publicerat av: Redaktionen

Digitalisering stod i fokus på mässan ”Tillsammans digitaliserar vi Lärande” som tog plats i förra veckan på Quality Hotel Globe i Stockholm.

Totalt lockade mässan runt 500 besökare som arrangerades i samband med skolkoncernen Lärandes kompetensutvecklingsdagar, Lärandedagarna.

500 deltagare på mässan ”Tillsammans digitaliserar vi Lärande”

Mässan ”Tillsammans digitaliserar vi Lärande”.

-Vår mässa är unik i sitt slag. Vårt mål är att skapa engagemang och lösningar för ett kvalitativt lärande. På mässan presenterade vi en mix av digitala verktyg.

De som vi redan använder idag i vår undervisning och andra verktyg som definitivt skapar ett sug och får en att vilja digitalisera mer på längre sikt, säger Hanna Casell projektledare för mässan.

Realgymnasiet och Erlaskolan som tillhör Lärandekoncernen ställde ut med olika montrar under mässan.

Vid montern för Natur & äventyrsutbildningen som erbjuds på Realgymnasiet fick besökarna exempelvs testa på hur det är att åka kajak med VR-glasögon.

-Det är verkligen kul att vara här och visa vad vi gör på Natur & äventyrsutbildningen i vårt VR-tält. Vi började förbereda vår monter för en månad sedan. Det är också jättekul att se vad de gör på de andra utbildningarna, säger Fred Mathé Millner, programutvecklare och lärare på Realgymnasiet i Linköping.

Pedagoger från Erlaskolan visade upp hur de arbetar med att ”må bra” på de olika skolorna. Vid deras monter fick besökare testa på olika fysiska övningar. Därefter kunde man följa kroppens puls via ett digitalt verktyg på en stortavla.

– Det är jättekul att vara här och visa hur vi jobbar med hälsa på Erlaskolan. Alla mår bättre när man rör på sig, elever och pedagoger. Det bidrar självklart även till ett bättre lärande, säger Camilla Vikblom, idrottslärare på Erlaskolan i Falun.

Förtaget Lexplore fanns på plats och visade upp deras verktyg som upptäcker läs- och skrivsvårigheter tidigt. Lexplore screenar elevgrupper och upptäcker läs- och skrivsvårigheter med en metod baserad på vetenskap och AI.

Förutom mässan så pågick Lärandes komptensutvecklingskonferens. Under två dagar deltog koncernens anställda på föreläsningar om allt från forskning om hjärnan till digitalisering av skolan.

-Det har varit väldigt bra föreläsare och mässan var också väldigt bra. Det är dessutom trevligt att träffa kollegor under andra former, sade Inga Lindkvist som är mentor i Gävle.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>