Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Andra antagningen till höstterminen är klar

Andra antagningen till höstterminen är klar

Publicerat av: Redaktionen

Andra urvalet till höstens högskoleutbildningar är nu klart och drygt 239 000 personer är antagna.

För landets lärosäten är det en marginell ökning jämfört med förra året.

Andra antagningen till höstterminen är klar

Det visar den färska statistiken från Universitets- och högskolerådet (UHR). Högskolan Kristianstad har antagit drygt 11 700 studenter till hösten.

Sammanlagt har nu 239 385 sökande fått besked om att de är antagna till en högskoleutbildning i höst. Det är en ökning med 1 600 personer jämfört med förra årets urval 2. Högskolan Kristianstad har antagit 11 752 personer till höstens utbildningar.

– Höstterminen börjar om fyra veckor. Det ser vi mycket fram emot, säger Anna-Karin Edberg, vicerektor vid Högskolan Kristianstad. Vi har många sökande till våra program och kurser, bland annat har vi över 1000 reserver till det beteendevetenskapliga programmet efter andra urvalet. Men det går fortfarande att efteranmäla sig till några av våra utbildningar som startar i höst.

Program – tio i topp Antagna Reserver
1 Förskollärarutbildning 220 21
2 Sjuksköterskeprogrammet 140 284
3 Digital design 125 342
4 Beteendevetenskapligt program 110 1143
5 Specialpedagogiskt program 90 95
6 Personal- och arbetslivsprogrammet 80 148
7 Yrkeslärarutbildning 68 0
8 Ekonomprogrammet – redovisning och revision 60 54
9 Ekonomprogrammet- internationellt företagande 60 43
10 Datasystemutvecklingsprogrammet 60 24

Andra antagningsbeskedet – Urval 2

Du som nyss fått ditt andra antagningsbesked och blivit antagen eller vill stå kvar som reserv behöver inte svara på detta. Men kom ihåg att läsa dina meddelanden. Där får du information om upprop och registrering. Har du frågor om reservantagning, registrering, upprop, schema eller kursinnehåll kan du vända dig direkt till vår antagningsservice.

Vill du däremot inte ha din plats är det viktigt att du lämnar återbud så att den kan gå till en annan sökande. Du kan också lämna återbud på reservplatser som du inte längre är intresserad av. Har du frågor angående din reservplacering är det däremot till den sektion där du är reservplacerad du ska höra av dig.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>