Anna-Karin Björling utsedd till Stockholms studentvän 2021
Hem NYHETER Anna-Karin Björling utsedd till Stockholms studentvän 2021

Anna-Karin Björling utsedd till Stockholms studentvän 2021

Publicerat av: Redaktionen

Det är med stor glädje vi härmed kan berätta att utmärkelsen Stockholms studentvän 2021 tilldelas Anna-Karin Björling!

Anna-Karin Björling utsedd till Stockholms studentvän 2021

Anna-Karin är Björling är utredare vid rektors kansli vid Stockholms universitet. Hon har bland annat varit drivande i att ta fram nya regler för studentinflytande vid Stockholms universitet som avsevärt stärker studenternas delaktighet och inflytande.

”Jag känner mig oerhört glad och hedrad över att få ta emot denna fina utmärkelse för mitt och även andras arbete med studentinflytande vid Stockholms universitet. Det känns också som en bekräftelse på mitt engagemang för studenternas rättigheter att påverka sin utbildning och sin studiesituation. Och så roligt att ni på SSCO vill lyfta fram det vi gör på SU som något bra.”

Utmärkelsen delas ut till Anna-Karin under högtidliga former i samband med studenternas digitala Valborgsfirande som kan ses i SSCO:s digitala kanaler.

Sammandrag av motivering

Anna-Karin Björling brinner för studenters rättigheter och deras rätt att påverka sin utbildning. Under de senaste åren har hon varit drivande i att ta fram nya regler för studentinflytande vid Stockholms universitet. Reglerna gör det lättare för studenter att bedriva påverkansarbete gentemot universitetet och gör att studenter har rätt till en rimlig ersättning för sitt arbete. Anna-Karin har tagit fram reglerna för Stockholms universitet, men hennes arbete har fått ringar på vattnet och sprids nu i Studentsverige och i lärosätens syn på studentrepresentation. Anna-Karins driv har därmed bidragit till att avsevärt stärka studenternas delaktighet och inflytande inte bara lokalt, utan även regionalt och nationellt. Anna-Karins kamp gör henne till mycket välförtjänt av titeln Stockholms studentvän 2021.

Om utmärkelsen

Stockholms studentvän är SSCO – Stockholms studentkårers utmärkelse för värdefulla insatser för Stockholms studenter och studentkårer, samt för främjandet av Stockholm som studentstad. Utmärkelsen delas ut årligen sedan 2002.

Stockholms studentvän är ett sätt för Stockholms studenter, studentkårer och SSCO att uppmärksamma och hylla de som aktivt arbetar för att förbättra för Stockholms studenter och förbättra Stockholm som studentstad.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>