Hem NYHETER App för personer med funktionsvariationer uppmärksammas av TV4

App för personer med funktionsvariationer uppmärksammas av TV4

Publicerat av: Redaktionen

Nu får arbetet med spelappen GoGlad nationell spridning då TV4-nyheterna har träffat teamet i Skövde bakom den digitala spelappen.

Appen har tagits fram för att öka den fysiska aktiviteten hos personer med kognitiva funktionsvariationer.

Om spelet

App för personer med funktionsvariationer uppmärksammas av TV4

De virtuella delarna i spelet kopplas till reella platser genom AR-teknik, augmented reality, det vill säga samma informationsteknik som används i bland annat Pokémon Go. GoGlad kombinerar och målgruppsanpassar det bästa innehållet från andra lyckade digitala spel. Spelet gör en enkel promenad extra stimulerande med ett roligt mål. Rörelsen kommer på köpet.

Hushållningssällskapet Västra är huvudansvarig för appen GoGlad, men produceras och utvecklas i samverkan med IUS Innovation och ett flertal organisationer samt kommuner. Dit hör FUB, Inre Ringen, Grunden Media, Skövde kommun (LSS-verksamheten), Borås Stad (Funktionshinderverksamheten) och Alingsås kommun (LSS-verksamheten, daglig verksamhet, gymnasiesärskolan).

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>