FW: Årets alumner 2021: Mattias Henriksson och Anna Borgström
Hem PEDAGOGSNACK Årets alumner: Mattias Henriksson och Anna Borgström

Årets alumner: Mattias Henriksson och Anna Borgström

Publicerat av: Redaktionen

Utmärkelsen Årets alumn tilldelas i år Mattias Henriksson och Anna Borgström.

De verkar inom helt olika områden, skola/fritidsverksamhet respektive IT-säkerhet, och båda har gjort tydliga avtryck inom sina verksamhetsområden.

Mattias Henriksson är lärare inom fritidshem. Han brinner för den verksamheten och har utvecklat den med enkla medel för att lyfta fram det positiva för barnen, medarbetarna och externa aktörer, något som han ser som en mission bland kollegor runt om i landet.

Anna Borgström är vd på it-teknikföretaget NetClean Technologies, vilket hon har varit med att bygga upp. Hon har genom företaget under många år arbetat med att utveckla mjukvara som skyddar företags IT-miljöer mot sexuellt övergreppsmaterial (bild och film) på barn, vilket rönt stor uppmärksamhet nationellt och internationellt.

FW: Årets alumner 2021: Mattias Henriksson och Anna Borgström

Mattias Henriksson och Anna Borgström

– Båda alumner visar att den kunskap de fått med sig från Högskolan i Borås utgör grunden till deras karriärer och de betydande avtryck de ger i samhället. De är också goda exempel på den bredd av utbildningar vi ger vid högskolan. Utmärkelsen Årets alumn lyfter fram stolthet hos våra alumner, våra nuvarande och tidigare studenter likaväl som hos oss som arbetar på högskolan, och det stärker högskolans varumärke, kommenterar högskolans rektor Mats Tinnsten.

Juryns motiveringar:

Mattias Henriksson – lärare i fritidshemshemsverksamhet, Glänningeskolan i Laholm

”Med en progressiv och nyskapande syn på fritidsverksamhet, och med barnen och kollegornas välmående i fokus sätter Mattias Henriksson avtryck. Han har under sin tid som lärare i fritidshem framgångsrikt utvecklat de verksamheter som han har varit en del av, samtidigt som han har inspirerat sina kollegor och fostrat en välmående arbetsplats.

Mattias har bland annat drivit projektet ”Gäster hos verkligheten” vid Hillerstorps fritidshem där barnens nyfikenhet och äventyrslust är i fokus. Samverkansprojektet går ut på att barnen får träffa och etablera kontakt med både föreningsliv och närsamhälle. Sedan en tid tillbaka arbetar han på Glänningeskolan i Laholms Kommun där han, tillsammans med sina kollegor, har utvecklat verksamheten utomhus till en glädjefylld och framåtsträvande arbetsplats. I början av 2022 fortsätter han sin mission för fritidshemmet då han ska arbeta på Söndrumsskolan i Halmstad.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>